Pirmąją konferencijos dieną, rugsėjo 2 d., prodiuserinės švedų kompanijos „Music Factory“ atstovas Jean Paul Wall – daugelį metų kuriantis muziką filmams ir reklamoms, savo pranešime papasakos apie kompozitorių kuriančių garso takelius kino ir reklamos industrijai kasdienybę bei darbo subtilumus. Jo patirtis ir patarimai bus neįkainojami visiems kada nors svajojusiems savo kūrybą išgirsti didžiuosiuose kino ekranuose.

Panašią temą, tačiau iš kito požiūrio taško, tęs ir kitas pranešėjas – danų kompanijos „Copenhagen Film Music“ atstovas Nisas Bøgvadas, kurio darbas yra atrinkti muzikos kūrinius, skambėsiančius kino filmuose ar reklamose. 27 metų patirtį muzikos industrijoje turintis, su multiplatininius albumus parduodančiais atlikėjais dirbantis N. Bøgvadas atskleis, kokios muzikos reikia reklamos užsakovams ir kaip patraukti jų dėmesį.

Abu pastaruosius pranešimus užtvirtins diskusija apie muzikos padėtį Lietuvos kine. Diskusijoje dalyvaus ir jau minėti N. Bøgvadas bei J.P. Wallas, taip pat žinomi Lietuvos kino režisieriai ir reklamos specialistai. Diskusijoje jis apžvelgs, kokia muzika paklausiausia Lietuvos reklamos ir kino pasaulyje, taip pat dalyviai sieks rasti atsakymą į klausimą, kaip sėkmingiau Lietuvos muzikantams pristatyti savo kūrybą kino industrijai ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Šiemet „What's Next in Music?“ konferencijoje iš viso vyks 11 pranešimų ir diskusijų, kurių metų bus kalbama kaip uždirbti iš koncertų, leidybos, skaitmeninio platinimo, iš įvaizdžio, iš muzikos panaudojimo kino filmuose, eksporto ir pan. Taip apie apie Lietuvos ir užsienio muzikos festivalių tendencijas ir ateitį.

„What's Next in Music“ konferencija tai jungtinis keturius metus vykusio muzikos mainų festivalio „Vilnius Music Week“ ir menų fabriko „Loftas“ organizuotos muzikos konferencijos projektas. Šiemet įvykęs abiejų renginių susijungimas į vieną – neatsitiktinis. Ir festivalio „Vilnius Music Week“, ir konferencijos „What's Next in Music?“ dėmesio centre – jaunos grupės ir muzikos industrijos ateitis.

„What's Next in Music?“ konferencija šiais metais vyks rugsėjo 2-3 d., urbanistinio muzikos ir menų festivalio „Loftas Fest“ metu. Konferencijoje gali dalyvauti visi ir ji yra nemokama, tačiau būtina dalyvių registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją