Režisierius Emilis Vėlyvis žiūrovams pristatys šių laikų erotinę tragediją, pavadinimu “Matvaju”, kuriame vaidina Algis Ramanauskas – Greitai ir Tomas Krivickas – Psichas.

Broliai iš Kauno - Pranas ir Stasys Šarpnickiai - po septynių dienų įtempto filmavimo jau baigė filmą “Mergaitė raudona suknaite” pagal Š. Pero pasaką “Raudonkepuraitė”. Autentiška pasakos struktūra, siužetiniai elementai, mažai keisti dialogai žiūrovui primins, jog čia yra ta pati gerai žinoma pasaka, tik įvilkta į šiuolaikinį rūbą, o vilkas iš simbolinės transformuojamas į fizinę formą: žmogaus, gražaus vyro - donžuano, vilioklio.

Net iš Maskvos su visa komanda atvykusi režisierė Živilė Montvilaitė publikai pateiks labai seksualiai gurmanišką istoriją apie tik žuvį valgančią šeimą – „Ketvirtadienis – žuvies diena“. Filme vaidina aktoriai Arūnas Sakalauskas, Rimantas Bagdzevičius, „Inculto“ lyderis Jurgis Didžiulis, manekenė Renata Mikailionytė.

Ironišką šeimos dramą apie vaikų seksualinį auklėjimą ir jo poveikį tolimesniam gyvenimui – „Tėvai ir vaikai“ jau baigė filmuoti režisierius Antanas Gluskinas. Filmavimo metu pagrindinio vaidmens atlikėja Aldona Vilutytė net susilaukė gerbėjo italo dėmesio, kuris, pamatęs gražią aktorę, sustojo gatvės viduryje ir ėmė spoksoti. Režisierius turėjo jo prašyti, kad taip nežiūrėtų ir keliautų savo keliais. Italas paklausė prašymo, bet po kokių 10 minučių vėl grįžo. Filme vaidina Aldona Vilutytė, Paulius Čižinauskas, Larisa Kalpokaitė, Vidas Petkevičius, Jonas Braškys, Nijolė Kazlauskaitė.

Viena šiuo metu garsiausių režisierių moterų Inesa Kurklietytė filme „Tibetas“ žiūrovams papasakos apie pirmąją nuodėmę, įvykusią vaiko galvoje. Apie pirmąjį bandymą pasiekti moterį. Apie aštrius pojūčius, kai fantazija dar neišaugo iš lopšinių ir pasakų amžiaus. Apie mistinį, paslapčių pilną Moters kūną vaiko fantazijoje. Filme vaidina aktorė Gabrielė Kuodytė, rašytojas Tomas Arūnas Rudokas, o vaiko vaidmenį atliko Paulius Smailiukas.

Festivalio atidarymas vyks rugsėjo 9 dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją