Seksualiausiu kino epizodu, kaip praneša laikraštis "Sun", daugelis apklaustųjų laiko Sharon Stone herojės apklausą filme "Esminis instinktas". Į pačių seksualiausių kino epizodų penketuką taip pat pateko Ursulos Andress herojės išnirimas iš jūros filme "Daktaras No" ir erotinė Mickey Rourke'o ir Kim Basinger scena prie šaldytuvo filme "9 1/2 savaitės".

Pačia romantiškiausia scena pripažintas epizodas iš filmo "Purvini šokiai" (Dirty Dancing), kuriame pagrindiniai herojai šoka vandenyje. Šis epizodas aplenkė Rhetto Butlerio ir Scarlett O'Haros finalinio prisipažinimo momentą legendiniame filme "Vėjo nublokšti" ir vėjyje besiplaikstantį Marilyn Monroe sijoną "Džiaze tik merginos".

Geriausiu komediniu epizodu apklausos dalyviai pavadino Cameron Diaz herojės sceną su "želė plaukams" iš filmo "Kai kas apie Merę". Šiame penketuke taip pat yra epizodai iš "Amerikietiško pyrago" ir filmo "Bukas ir bukesnis".

"Pačios baisiausios scenos" kategorijoje neabejotinu lyderiu tapo epizodas duše iš Alfredo Hitchcocko filmo "Psichozė". Anthony Hopkinso "Avinėlių tylėjime" ir Jacko Nicholsono "Švytėjime" herojai britų žiūrovus išgąsdino daug mažiau.

Geriausia trilerio - kriminalinės dramos scena tapo Clinto Eastwoodo suvaidintas epizodas "Purvinajame Haryje". Antroje vietoje atsidūrė filmo "Telma ir Luiza" finalas, trečioje - nukirsta arklio galva lovoje filme "Krikštatėvis".

Pačia įspūdingiausia scena britai išrinko Harrisono Fordo ir žmogaus su jataganu kovos sceną filme "Indiana Džonsas. Dingusios skrynios ieškotojai". Su juo konkuravo epizodas iš filmo "Greitis", kuriame Keanu Reeveso herojus randa bombą autobuse, ir kino klasika tapęs epizodas, kai Supermenas išgelbėja heroję, krentančią nuo dangoraižio.

Apklausoje dalyvavo apie 1200 žmonių, savo telefonuose atkūrusių mėgstamiausius filmų epizodus ir nusiuntusių savo videoklipus apklausos rengėjams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją