Jaunas vaikinukas Paša (aktorius Ivanas Jankovskis) – vienos Maskvos kurjerių tarnybos darbuotojas. Vieną naktį atgabenęs siuntinį į viešbutį, jis tampa žavios merginos Danos (akt. Liubovė Aksionova) užpuolimo liudininku. Vaikino charakteris neleidžia pasyviai stebėti nusikaltimo ar, juo labiau, pabėgti – jo įsikišimas priverčia užpuolikus pasitraukti. Vis tik pro akis neprasprūsta keletas keistų nusikaltėlių bruožų.

Detalių, kurios iš esmės prieštarauja fizikos dėsniams. Smalsus jaunuolis ima reikalauti paaiškinimo iš į įvykio vietą atvykusio pareigūno Gamajuno (akt. Leonidas Jarmolnikas).

Iš karto pastebėjęs neeilines vaikinuko savybes, pareigūnas jam atskleidžia paprastiems maskviečiams nežinomą paslaptį: Rusijos sostinėje knibždėte knibžda kito pasaulio būtybių: vilkolakių, vampyrų, undinių, miškinių ir kitokių padarų.

Gamajunas, vadovaujantis ypatingam Maskvos spec. tarnybų padaliniui, pasiūlo Pašai jungtis prie itin slapto būrio N ir prisidėti kovojant su šiais padarais. Netrukus paaiškėja, kad naktinis Danos užpuolimas yra susijęs su skirtingų vampyrų klanų karu, įsiliepsnojusiu Rusijos sostinėje. Būrio N naujokas turės pasitelkti visą protą, išmonę ir drąsą, nes nuo to priklausys ne tik jo paties, jo mylimosios Danos, bet ir daugybės nieko nenutuokiančių žmonių likimas.

Lietuviškai dubliuotas įtampos, veiksmo ir specialiųjų efektų kupinas bei humoro nestokojantis E. Vėlyvio režisuotas fantastinis veiksmo filmas „Nakties sergėtojai“ kino teatruose pradedamas rodyti rugsėjo 2 dieną.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)