DGM: Didysis Gerulis Milžinas (rež. S. Spielbergas)

Sofija – draugiška, nuoširdi ir rūpestinga mergaitė, gyvenanti našlaičių prieglaudoje ir beprotiškai mėgstanti skaityti. Vieną iš bemiegių naktų, kurias praleisdavo prie knygos, ji lauke išgirdo keistus garsus, ir, palikusi saugią lovą, priėjo prie lango.

Staiga ją pačiupo didžiulis milžinas. Sustingusią iš siaubo mergaitę jis nusinežė į Milžinų šalį, o jiems susipažinus artimiau Sofija įsitikino, kad milžinas – tikrai ne toks baisus, kaip atrodo. Priešingai – didelis, draugiškas ir geraširdis.

Tačiau šalyje gyvena ir kiti milžinai, baisūs, pikti, dar didesni ir mėgstantys valgyti vaikus. Blogieji milžinai vis dažniau atklysta į žmonių pasaulį ir kelia jam grėsmę, todėl Sofija su savo naujuoju draugu išsiruošia į ilgą ir nuotykių bei pavojų kupiną kelionę, siekdami juos sustabdyti.

Kinuose nuo liepos 1 d.

Nepriklausomybės diena: atgimimas (rež. R. Emmerichas)

Šis filmas – Nepriklausomybės dienos (1996 m.) tęsinys. Praėjus dvidešimčiai metų po pirmosios invazijos, žemės gyventojai vėl pajunta iš kosmoso sklindančią grėsmę. Pašalinę katastrofiško karo padarinius ir atstatę sugriautus miestus, žmonės grįžo į kasdienio gyvenimo ritmą, tačiau žinojo, kad kada nors ši situacija pasikartos.

Nors ir sukūrę Žemei apsauginę sistemą, jie manė esantys pasiruošę ateivių puolimui, tačiau užsiliepsnojus dangui suprato, kad vienintelė jų viltis – saujelė narsuolių, tikinčių, kad gali apginti Žemę nuo įsibrovėlių.

Kinuose nuo liepos 1 d.

Snoudenas (rež. O. Stone)

Kiekvienas yra girdėjęs apie garsiausią 21-ojo amžiaus vagystę – milžinišką informacijos nutekėjimą, kuriuo pasirūpino Edvardas Snoudenas – buvęs CIA narys. Šis filmas – jo biografija bei gyvenimu paremtas ir kraują stingdantis veiksmo bei įtampos mišinys.

Paviešinus privatumą pažeidžiančius NSA veiksmus, Snoudenas tapo vienu iš ieškomiausių vyrų visame pasaulyje. Vieni jį laiko išdaviku, kiti – dydvyriu. Kas paskatino jį taip pasielgti? Ką teko paaukoti siekiant savo tikslo? Visus atsakymus sužinosite viename iš laukiamiausių šių metų filmų – Snowden.

Kinuose nuo rugsėjo 22 dienos.

Neišjunk šviesos (rež. D. F. Sandbergas)

Visi vaikystėje bijojome tamsos. Tačiau labai gali būti, kad po šio filmo pradėsite jos bijoti net ir būdami suagę.

Po nelaimingo atsitikimo šeimoje, Rebeka grįžta į vaikystės namus. Juose jai ima vaidentis: tamsoje ji mato žmogaus kontūrus, kurie išnyksta vos jai įjungus šviesą. Žinoma, iš pradžių veikėja tiki, kad jai tiesiog pasivaideno, tačiau Martinas, jos jaunesnis brolis, patvirtina moters įtarimus.

Mergina nusprendžia išsiaiškinti tokių įvykių priežastį ir ima klausinėti kitų miestelio gyventojų. Greit visi pradeda matyti keistą moterį tamsoje ir supranta, kad ji tikrai nedraugiškai nusiteikusi, o jos pagrindiniai taikiniai – Rebeka ir jos brolis Martinas. Ją galima atbaidyti tik vienu būdu – laikyti įjungus šviesą. Tačiau, pasirodo, tai ne taip jau ir paprasta...

Kinuose nuo liepos 22 d.

Talula (rež. S. Heder)

Tai – juoko ir liūdesio ašaras spaudžianti komedija-drama apie jauną, benamę merginą, bandančią įsitvirtinti gyvenime. Jos vaikinui dingus su visais jos pinigais, herojė (akt. Ellen Page), neturėdama kito pasirinkimo slampinėja po gretimus daugiabučius tikėdamasi rasti maisto.

Staiga ją užklumpa girta, turtinga moteris, teigianti, kad neturi pašaukimo būti mama, ir maldauja merginos prižiūrėti jos kelerių metukų vaiką, tačiau greit praranda sąmonę. Pasinaudojusi situacija, mergina pasiima vaiką su savimi ir pasirodo ant savo vaikino mamos slenksčio teigdama, kad tai – jos anūkas.

Kino teatruose nuo liepos 29 d.

Kad ir kas benutiktų (rež. D. Mackenzie)

Toby – išsiskyręs, vienišas tėvas, bandantis sudurti galą su galu ir besistengiantis dėl savo sūnaus gerovės. Jo brolis – Tanner‘is – teistas, agresyvus, greit supyksta ir nuolat pakliūna į bėdą.

Kartu jie planuoja apiplėšti banką, kuris nori atimti jų šeimos rančą. Jų kelyje – Marcus‘as, Teksaso reidžeris, skaičiuojantis paskutines savaites iki pensijos. Broliams planuojant apiplėšimą taip pat ruošiamasi ir karui su gudriu teisininku, nesirengiančiu leisti jiems taip lengvai pasiekti laimingą pabaigą.

Kinuose nuo rugpjūčio 26 d.

Savižudžių būrys (rež. D. Ayer)

Ilgai DC Comics gerbėjų lauktas filmas – jau ne už kalnų! Kartais prieš ugnį tenka kovoti ugnimi, o prieš blogį – blogiu. Paslaptingos vyriausybinės organizacijos vadovė Amanda Voler mano, kad žmonijai gręsiantį pavojų galima nugalėti ne aukojant profesionalius karius, o ir taip puikiai kovoti gebančius nusikaltėlius.

Sustiprintos apsaugos kalėjimuose nuobodžiaujantiems nusikaltėliams suteikiamas šansas sutrumpinti savo bausmės trukmę dirbant vyriausybei. Kiekvienam iš sutikusiųjų po oda įmontuojamas sprogmuo – savotiškas garbės žodžio atitikmuo.

Apdovanotiems išskirtiniais gebėjimais piktadariams skiriamos pavojingiausios užduotys pasaulyje, kurias atlikti ryžtųsi tik savižudis.

Kinuose nuo rugpjūčio 5 d.

Žuvytė Dorė (rež. A. Stantonas)

Tai – visiems gerai žinomo bei numylėto „Žuviuko Nemo“ tęsinys. Tačiau šįkart dėmesio centre – ne raudonasis jūros klounas, o užuomarša Dori, kuriai jos draugas stengsis padėti prisiminti savo praeitį.

Prabėgus daug laiko po Nemo pasimetimo dideliame ir plačiame vandenyne, Dori pradeda po truputį prisiminti savo vaikystę, o ypač – Monterėjų, Kaliforniją. Su savo draugais linksmoji žuvytė leisis į ilgą ir nuotykių nestokojančią kelionę į Monterėjaus jūrų institutą, kur ras daug senų ir naujų Dori draugų.

Kinuose nuo rugsėjo 19 d.

Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namai (rež. T. Burton)

Keistų fantastinių filmų režisūros meistras Tim‘as Burton‘as grįžta į kinų teatrus su nauju savo kūrinių – Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namais.

Šešiolikmetis Džeikobas Portmanas tiki, kad yra paprastų paprasčiausias vaikas. Nepaisant to, jo gyvenimas greit apvirsta aukštyn kojomis jam nuvykus į vaikų namus, kuriuose užaugo jo senelis – daug nuotykių per savo gyvenimą patyręs bei Džeikobo mylimas asmuo.

Paslaptinguose Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namuose veikėjas ras ne tik daug atsakymų į klausimus, kurie jį aplankė po senelio mirties, bet ir susipažins su Peregrine – namų valdytoja, ir kitais stebūklingais sugebėjimais apdovanotais jų gyventojais. Galų gale paaiškėja, kad ir pats Džeikobas nėra toks paprastas ir nuobodus, kokiu save laikė...

Kinuose nuo rugsėjo 30 d.

Rogue vienas: Žvaigždžių karų istorija (rež. G. Edwardsas)

Žvaigždžių karų fanai nekantriai laukia kinuose šių metų pabaigoje pasirodysiančio dar vieno filmo, kurį bus galima įrašyti į jų mėgstamos sagos filmų sąrašą.

Jo centre – pasipriešinimo grupuotė, vadovaujama Jane‘ės Ursa. Jai patikėta misija – pavogti Pasipriešinimui nežinomo, tačiau ištikimiems Žvaigždžių karų fanams puikiai pažįstamo, slapto ginklo – Mirties Žvaigždės – brėžinius. Ar jiems pavyks tai padaryti? Leiskitės į veiksmo ir nuotykių kupiną kelionę jūsų pamėgtame fantazijos pasaulyje!

Kinuose nuo gruodžio 16 d.