T.Saldana sirgo plaučių uždegimu ir pirmadienį mirė ligoninėje „Cedars-Sinai“ Los Andžele, sakė ilgametė jos draugė Soorya Townley, kuri pavadino aktorę „šiltu, rūpestingu žmogumi“, kitų poreikius iškeliančiu virš savųjų.

T.Saldana vaidino 1991-1996 metų draminiame seriale „Policijos komisaras“. Garsiausias jos vaidmuo didžiajame ekrane yra darbas Martino Scorsese 1980 metų filme „Įsiutęs bulius“ su Robertu De Niro.

„Mano tokie geri prisiminimai apie darbą su ja „Įsiutusiame buliuje“ ir aš visuomet žavėjausi tuo, kaip ji dorojosi su tuo siaubingu persekiotojo užpuolimu, tuo, ką ji iš to išspaudė, – sakė M.Scorsese. – Ji buvo nuostabi aktorė ir puikus žmogus.“

Michaelas Chiklisas, kuris vaidino jos vyrą „Policijos komisare“, taip pat pareiškė užuojautą.
„Mano šeima ir aš reiškiame savo meilę, užuojautą ir paramą jos šeimai jų gedulo metu“, – parašė jis „Twitter“.

1982 metais T.Saldanai priešais jos rezidenciją Vakarų Holivude peiliu 10 kartų smogė apsėstas vyras. Jį galiausiai sustabdė prekių pristatytojas Jeffas Fennas, kuris jį laikė, kol atvyko policija.

Valkata škotas Arthuras Jacksonas daugiau kaip 10 metų atsėdėjo kalėjime, o paskui buvo išduotas Didžiajai Britanijai, kur buvo apkaltintas kitoje byloje.

T.Saldanai, kuri ilgai gydėsi ligoninėje, liko ir fizinių, ir psichologinių randų, ji buvo gydoma ir nuo psichologinių problemų.

Vėliau ji įsteigė paramos ir lobizmo grupę „Victims for Victims“ ir vaidino save 1984 metų televizijos filme „Aukos aukoms: Theresos Saldanos istorija“. Ji taip pat parašė atsiminimų knygą „Už išlikimo“.

„Kaip matote tame filme, tuo periodu, kai pagaliau sutikau kitas aukas, žengiau žingsnį pagalbos link“, – viename 1984 metų interviu sakė ji.

Ji ir aktorius Philas Petersas, kuris taip pat vaidino „Policijos komisare“, 1989 metais susituokė ir susilaukė dukters Tianna.

T.Saldana gimė Brukline Niujorke 1954 metais ir vos penkių dienų amžiaus ją įsivaikino italų ir puertorikiečių kilmės šeima.

Jos pirmi vaidmenys kine buvo 1978 metų juostose „I Wanna Hold Your Hand“ ir „Nunzio“. Tarp kitų jos filmų yra „Pasipriešinimas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją