Jų metu bus galima ne tik pamatyti filmus, bet ir dalyvauti įdomiose diskusijose su festivalio komanda, kino kritikais bei apžvalgininkais. Viso planuojama surengti net 50 nemokamų kino seansų.

Kino prieinamumas mažesniuose miestuose

Pasak „Kino pavasario“ vadovės Vidos Ramaškienės, projekto „Kino karavanas“ tikslas – tęsti festivalio misiją ir užtikrinti kokybiško kino prieinamumą ne tik didmiesčiuose, bet ir regionuose, o vasara – tam puikus metas.

V. Ramaškienės teigimu, pagrindinis šio projekto tikslas – atvežti išskirtinius, naujausius Europos kūrėjų filmus į tas Lietuvos vietoves, kuriose nėra kino teatrų, kur galimybės pamatyti autorinį, aukščiausios meninės vertės kiną yra labai ribotos.

„Be galo džiaugiamės, jog „Kino karavanas“ šiemet vėl keliaus po šalies miestus ir miestelius. Mūsų partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos“ dėka net 50 kino seansų Lietuvos žmonėms surengsime visiškai nemokamai. Šiais metais prioritetą teiksime kino rodymui po atviru dangumi, taigi, visi žiūrovai tikrai ras sau vietą priešais ekraną“, – sako „Kino pavasario“ vadovė.

Išskirtiniai susitikimai su kino žinovais

„Kino karavano“ organizatoriai žada, kad kino seansų metu vyks ir išskirtiniai šilti bei jau anksčiau daug populiarumo susilaukę edukaciniai susitikimai su kino profesionalais. Diskusijų su jais metu žiūrovai geriau susipažįsta su rodomo kino problematika ir temomis, pastebi visai kitas, dar nematytas kino kalbos spalvas.

Jau baigiama susiderinti dėl susitikimų su tokiais „Kino karavano“ svečiais, kaip: LRT laidos „Durys atsidaro“ vedėja Lolita Bytautaite, legendine kino kritike Izolda Keidošiūte, „Snobo kino“ siela Ryčiu Zemkausku, festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytojais Santa Lingevičiūte, Aiste Račaityte, Mante Valiūnaite ir Rimantu Oičenka. Su „Kino karavano“ žiūrovais pabendrauti žada ir „Kino pavasario“ vadovai Vida Ramaškienė ir Algirdas Ramaška.

Kinas atvažiuoja pas jus!

Su šūkiu „Kinas atvažiuoja pas jus!“ „Kino karavanas“ dažniausiai užsuks į projekto ambasadomis tapusius miestus: Anykščius, Birštoną, Druskininkus, Palangą, Telšius ir Trakus. Taip pat projekto rengėjai planuoja apsilankyti: Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Kelmėje, Gargžduose, Prienuose, Šilalėje, Varėnoje, Ukmergėje, Jurbarke, Raseiniuose, Šakiuose, Utenoje, Lazdijuose ir Biržuose.

Per minėtą laikotarpį bus parodyta 13 filmų: naujausia žymiausio Lietuvos režisieriaus Šarūno Barto drama „Ramybė mūsų sapnuose“, geriausiai šių metų „Kino pavasario“ žiūrovų įvertintas „Trumanas“, festivalį atidariusi ir abejingų nepalikusi muzikinė cirko istorija „Viskas dėl šou“, vieno žymiausių šių dienų kino meistro Aleksandro Sokurovo juosta „Frankofonija“, „Oskarams“ nominuoti „Karas“ ir „Mustangės“, Kanų festivalio programos „Ypatingas žvilgsnis“ nugalėtojas „Avinai“, kultinės grupės „Beach Boys“ istoriją atskleidžianti muzikinė drama „Meilė ir malonė“, jaunimo pamėgtas belgų hitas „Juoda“, naujausia žymaus danų režisieriaus Thomaso Vinterbergo komiška drama „Komuna“, filmai visai šeimai „Berniukas ir pasaulis“, „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ ir „Mažieji padaužos“ bei kulinarinė kelionė į Peru „Atrandant Gastoną“.

„Kino karavano“ birželio maršrutas:

Birželio 3 d. Raseinių kultūros centras, filmas „Berniukas ir pasaulis“;
Birželio 5 d. Gargždų kino teatras „Minija“, filmai „Berniukas ir pasaulis“ ir „Trumanas“;
Birželio 10 d. Druskininkų vandens parkas, filmas „Trumanas“;
Birželio 11 d. „SPA Vilnius Druskininkai“, filmas „Atrandant Gastoną“;
Birželio 11 d. Birštono sanatorija „Eglė“, filmas „Atrandant Gastoną“;
Birželio 11 d. Palangos viešbutis „Vanagupė“, filmas „Atrandant Gastoną“;
Birželio 12 d. Telšių dramos teatras, filmai „Mažieji padaužos“ ir „Meilė ir malonė“;
Birželio 16 d. Trakų viešoji biblioteka, filmas „Mustangės“;
Birželio 23 d. Birštono kultūros centras, filmas „Komuna“;
Birželio 30 d. Anykščių kultūros centras, filmas „Mustangės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją