Tiesa, ji daugeliui gali pasirodyti kur kas baisesnė, nei gatvėmis slankiojančių išbadėjusių zombių gauja, kurią galite pamatyti „Vaikštančių numirėlių“ serijose. „Outcast“ žiūrovus perkelia į siaubingų demonų pasaulį, o ekrane šmėžuojantys vaizdai – tikrai ne pačių silpniausių nervų žmonėms. Neįtikėtina ir tai, jog dar tuomet, kai niekas nebuvo išvydęs net pirmosios serijos – jau buvo nuspręsta statyti ir antrąjį serialo sezoną, o pats „Outcast“ bus rodomas net 125 šalyse.

Per išskirtinį interviu su DELFI pagrindiniai serialo aktoriai atskleidė įdomiausių detalių apie tai, jog nė nežino viso scenarijaus ir kas jiems nutiks seriale, papasakojo apie savo požiūrį į demoniškus reiškinius bei šiurpinančius vaizdus ekrane ir darbą su žymiais kolegomis, bei kuo gi sekso scenos yra panašios į sudėtingas siaubo scenas filmuose. Tuo tarpu serialo prodiuseris Chris'as Black'as į vatą nevyniojo ir teigė, jog „Outcast“ scenarijus – vienas geriausių, kokį jam kada yra tekę skaityti.

„Outcast“ pasakoja apie jauną vyrą Kyle'ą Barnes'ą, kuris bando rasti atsakymą, kodėl jo gyvenimą lydi antgamtiniai reiškiniai, o aplink jį žmones nuolat apsėda demonai. Aktorius Patrick'as Fugit'as teigė, jog kelias gaunant šį vaidmenį prilygo lėtu panirimu į labai karštą vonią: „Turėjau gauti daugybės žmonių patvirtinimą“. Vaidmenis seriale taip pat kuria tokie aktoriai, kaip Philip'as Glenister'is (seriale – Reverand'as Anderson'as), Wrenn Schmidt (seriale – Megan Holter, Kyle'o sesuo), Reg E. Cathey (Chief Giles) ir Kate Lyn Sheil (Allison Barnes, Kyle'o buvusi žmona).

Patrick Fugit, Wrenn Schmidt, Reg E. Cathey, Kate Lyn Sheil, Philip Glenister

Aktoriai W. Schmidt ir R. E. Cathey teigė, jog kurti vaidmenis šiame seriale – vienas malonumas, o kolegos pasitaikė išties nuostabūs. „Nėra jokių divų, su kuriomis sunku dirbti. Profesionalumas neturi laiko divoms. Kai vaidinau seriale „Oz“, jie buvo sudarę kontraktus tik su 4 žmonėmis. Vienas vyrukas kartą pavėlavo, o Tomas Fontana (serialo kūrėjas, – DELFI) jį perspėjo nevėluoti, tačiau jis visiškai nepaisė perspėjimo ir vėl vėlavo. Kitoje „Oz“ serijoje jis buvo mirtinai išprievartautas gaujos. Po to niekas daugiau niekada nebevėluodavo“, – kvatojo ir „Kortų namelyje“ („House of Cards“) vaidmenį kūręs R. E. Cathey.

Aktorius tuo pačiu atskleidė, jog, kas nutiks seriale jie nežino – jiems leidžiama susipažinti su vos vienos ar dvejų būsimų serijų scenarijais. „Aš nenoriu žinoti nieko daugiau. Mane išlaisvina jausmas, jog nėra jokio spaudimo, kuomet turiu kažką įkūnyti jau žinodama, kas nutiks ateityje“, – kalbėjo vieną pagrindinių vaidmenų seriale atliekanti W. Schmidt, kuri vaidina Kyle'o seserį.

Serialas turėtų sužavėti ir kiek gilesnės siužeto gijos ieškančius žiūrovus. Pasak Kyle'o buvusią žmoną įkūnijusios Kate Lyn Sheil, istorija atspindi požiūrį, jog kiekvienas mūsų turi savo asmeninius demonus ir nuolat su jais kovoja. „Užaugau žiūrėdama siaubo filmus, tačiau dabar jų nebežiūriu, nes manau, jog gyvenimas ir taip pakankamai baisus dalykas. Bet tikriausiai dėl to ir mėgstu šį žanrą – jis priverčia labai įsijausti ir pasijusti gyva“, – kalbėjo aktorė.

Serialas kupinas net stipriausių nervų žiūrovams dviprasmiškus jausmus keliančių scenų

Vaidmenį seriale kuria ir visai jaunas aktorius – Gabriel'ius Bateman'as, o pirmos serijos scenos su juo, ko gero, žiūrovus šokiruos labiausiai. Berniukas galva traiško tarakonus, mamos akivaizdoje nusikanda pirštą, o galiausiai yra stipriai sumušamas pagrindinio herojaus. Nors tai seriale, regis, gero tikslo vardan, tačiau tokių vaizdų televizijos ekranuose dažnai neišvysite. „Outcast“ prodiuseriai juokavo, jog visame pasaulyje bus rodoma ta pati, necenzūruota serialo versija, tad visi ir pamatys suaugusio vyro mušamą dešimtmetį. Pasidomėjus, ar nebijoma jautresnių žiūrovų reakcijos į tokias scenas, prodiuseriai teigė, jog pasakoti visą R. Kirkman'o istoriją buvo sąžiningas jų pasirinkimas.

„Mes, žinoma, galvojame apie žiūrovų reakcijas. Ši scena visada buvo scenarijuje ir iškart žinojome, kad tai iššūkis, todėl labai ieškojome tinkamo aktoriaus ir Patrick'as tam labai tiko. Nusprendėme, kad negalime praleisti šios dalies. Žinojome, kad tokia scena tikrai ne kiekvienam žiūrovui ir galime susilaukti karštų reakcijų“, – sakė Ch. Black'as.

Tuo tarpu aktorės W. Schmidt manymu, ši scena nors ir žiauri, tačiau žiūrint aišku, jog mušti vaiką nėra dalykas, kurį pagrindinis herojus nori daryti: „Jis tai daro dėl to, jog nori padėti ir šis būdas suveikė jau prieš tai, kai jis bandė išgelbėti savo dukrą ir žmoną. Nėra taip, jog jis galvoja: „Negaliu sulaukti, kol prilupsiu tą vaikį“. Neįsivaizduoju, kaip žmonės į tai reaguos, manau, ne man tai spręsti.“

Pagrindinis serialo aktorius – Patrick'as Fugit'as, vaidinęs Kyle'ą, išdavė, jog perskaitęs scenarijų buvo išties sunerimęs. „Ši scena akivaizdžiai išmuša iš vėžių ir trikdo, tačiau mums, serialo herojams, tai turėjo būti logiškas sprendimas. Aš turėjau įkūnyti Kyle'ą, kuriam tai tikrai nebuvo dalykas, kurį jis norėjo daryti, tačiau reikėjo, nes tai išsprendė problemą. Berniukas, kuris vaidino tą demono apsėstą vaiką, tikrai puikiai atliko savo darbą, tai buvo išties baugu“, – sakė aktorius.

Jis taip pat atskleidė, jog tokios siaubingos scenos turi šį tą bendro su sekso scenomis filmuose: „Ši scena reikalavo tiek techninio darbo, kad galiausiai tas mušimas nebeatrodė toks baugus reikalas. Tai taip pat, kaip ir su sekso scenomis filmuose: žmonės klausia, ar jos iš tiesų tokios romantiškos, bet jų išgavimui yra sutelkiama tiek jėgų ir tiek daug techninio darbo, jog tai yra absoliučiai neromantiška, tai – procesas.“

Toje pačioje scenoje nusifilmavęs Philip'as Glenister'is atskleidė, jog šią sceną komanda filmavo net dvi dienas su puse: „Kai filmuoji, tai tampa itin lėtu procesu. Man patinka, kad tai scena, informuojanti žiūrovus, kad jei jau norite išjungti televizorius, tai pirmyn, nes toks bus šis serialas.“

Nors vaizdams, kuriuos žiūrovai gali išvysti ekrane, dažnai taikomi gana griežti apribojimai, tačiau šįkart, pasak Ch. Black'o, prodiuserius slėgė tik atsakomybė siekiant nepažeisti kuriamų herojų įvaizdžio. „Iš esmės neturime jokių apribojimų, kurių turėtume laikytis. Žiaurumo lygis, kalba, seksualumas.. Neturime tam jokių apribojimų išskyrus tuos, kuriuos sau patys nusistatome. Esu dirbęs su tokiais projektais, kur mus slėgė tikrai daug apribojimų ir čia nekalbu tik apie žiaurumo lygį. Yra tokių taisyklių, kaip, pavyzdžiui, kraujas, kurio gali matyti tik tam tikrą kiekį, jis negali būti purškiamas, lietis ir panašiai. Tai beprotiška“, – interviu pasakojo serialo prodiuseris.

Pasidomėjus, ar ir kitose serialo serijose žiūrovai išvys ne ką mažiau šokiruojančių scenų, pagrindinį vaidmenį atlikęs P. Fugit'as teigė, jog kraupios pirmosios serijos scenos buvo R. Kirkman'o žinutė žiūrovams, kuri nustatė tam tikrus standartus ir leido suprasti, kad žiūrėti ne visada bus lengva. „Šokiruojantys ir baisūs dalykai tęsis ir toliau, tai nereiškia, kad kūrėjai bando vien gąsdinti žiūrovus. Kaskart, kai nutiks kas nors išmušančio iš vėžių – tai vyks tik dėl to, kad būtent tuo metu šios situacijos reikėjo serialo herojams“, – sakė jis.

Patys netiki demonų apsėdimu

Daugelį žiūrovų gali nustebinti faktas, jog nė vienas pagrindinių aktorių iš tiesų netiki demonų apsėdimu. Tiesa, R. E. Cathey nebuvo toks kategoriškas: „Esu tikintis ir kategoriškai nesakyčiau, jog demonų apsėdimai neegzistuoja. Tiesiog man atrodo, kad žmonės padarė tiek daug blogo savarankiškai, tad jei šėtonas ir galėtų apsėsti ką nors, tai kam jis vargintųsi? Manau, žmonės čia jau patys atliko visą darbą, o šėtonas gali gulėti papludimyje ir galvoti, kad „jie sutvarkys visus reikalus už mane“, – šmaikštavo aktorius.

Pagrindinį vaidmenį atlikęs Patrick'as Fugit'as teigė, jog jam mintis apie demonų apsėdimus labiau įdomi iš fantastinės pusės: „Nebūtinai tikiu demonų apsėdimais ar panašiai. Man taip pat labai svarbi ir papildoma kiekvieno serialo herojaus istorija, kuri nėra susijusi su apsėdimais. Manau, herojai turi būti įtikinantys ir pritraukiantys dėmesį.“

Serialo prodiuseris Ch. Black'as čia pat pateikė ir puikų argumentą skeptikams: „Netikiu demonais, bet aš nebūtinai tikėjau ir ateiviais, tačiau buvau didžiulis serialo „X failai“ gerbėjas. Manau svarbu tai, kad visi prisidedantys prie šio serialo į tokį reiškinį žiūri su pagarba, o ne būtinai juo tiki. Prisiminus „Vaikštantys numirėliai“ serialą – niekas juk iš tiesų nemano, kad mums gresia zombių apokalipsė, tačiau serialas susilaukė stulbinamo populiarumo. Žmonės tiki Dievu, šėtonu, rojumi ir pragaru, tad ir dešimtmetis berniukas, apsėstas demono, yra tai, kuo daug žmonių galėtų patikėti ir tai tampa dar baisiau, nei zombiai.“

Pirmąją serialo seriją galite pažiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)