M.LeBeau tame klasika tapusiame 1942 metų filme vaidino Ivoną, pamestą Humphrey Bogarto veikėjo Riko Bleino merginą. Juostoje taip pat nusifilmavo Ingrid Bergman.

1923 metų birželį Antoni netoli Paryžiaus gimusi M.LeBeau 1940-aisiais drauge su vyru, žydų kilmės aktoriumi Marceliu Dalio pabėgo iš nacių okupuoto Paryžiaus ir galiausiai atsidūrė JAV.

Apie M.LeBeau mirtį pranešė jos žentas Carlos Alberto Pinelli (Karlas Albertas Pinelis), pranešime ispanų dienraštyje „El Pais“. Jis nurodė, kad aktorė mirė savo namuose Malagoje Pietų Ispanijoje.

Po „Kasablankos“ M.LeBeau suvaidino virtinėje kitų Holivudo filmų, o paskui grįžo į Europą, kur nusifilmavo Federico Fellini (Federiko Felinio) 1963 metų komiškoje dramoje „8 1/2“ ir daugybėje Prancūzijos „naujosios bangos“ kino kūrėjų filmų.

Prancūzijos kultūros ministrė Audrey Azoulay pareiškime nurodė, kad M.LeBeau bus prisimenama kaip „laisva moteris, peržengianti normas, sutaurinanti kiekvieną iš vaidmenų, kuriuos jai patikėjo išskirtiniai režisieriai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją