– Žaidimą „Angry Birds“ 2009 metais sukūrė jauni suomių programuotojai, kurie tuomet net neįsivaizdavo, jog jų „kūdikis“ taps sėkmingiausiu šios kategorijos kompiuteriniu žaidimu per visą istoriją.

– Per įvairias platformas žaidimas buvo parsisiųstas mažiausiai tris milijardus kartų, o skaičius ir toliau auga kosminiu greičiu.

– Jei kiekvienas, kuris kada nors bent kartą bandė žaisti „Angry Birds“, būtų pats jį parsisiuntęs, tuomet žaidimą turėtų 30 proc. Žemės gyventojų.

– Bandomoji versija, skirta Android, buvo per tris savaites parsisiųsta milijoną kartų.

– 2012 metų gruodžio 25 dieną „Angry Birds“ parsisiuntimų skaičius viršijo rekordus. Vos per vieną parą žaidimas parsisiųstas 8 milijonus kartų.

– Šią pramogą sukurti jaunuoliams kainavo apie 100 tūkst. dolerių.

– Žaidimą kūrė keturi žmonės, jie užtruko aštuonis mėnesius.

– App Store parduotuvėje į populiariausių topus „Angry Birds“ pakilo per 2,5 valandos.

– Sklinda kalbos, kad žaidimą platinančiai kompanijai Rovio kita kompanija, Zynga, už šį žaidimą pasiūlė 2 milijardus dolerių.

– Apie savo priklausomybę nuo šio kompiuterinio žaidimo viešai yra prabilę tokios įžymybės kaip Conanas O’Brienas, Angelina Jolie, Kylie Minogue, Davidas Cameronas, Johnas Hammas, Justinas Bieberis, Pete’as Wentzas bei Anna Kendrick.

– Suomijoje, Tamperėje, yra įspūdingas „Angry Birds“ teminis pramogų parkas.

O ar žinote, kaip tie mieli paukščiukai tapo tokie pikti? Atsakymą pateiks į kino ekranus atkeliaujanti juosta„Piktieji paukščiukai. Filmas“.

Animacinis filmas pasakos apie atokioje atogrąžų saloje gyvenančią laimingą naivių, neskraidančių ir apie išorinį pasaulį nieko nenutuokiančių paukščių bendruomenę. Žinoma, kaip ir kiekvienoje bendruomenėje, yra keletas individų, iškrentančių iš bendro konteksto – tiek naivumo, tiek laimės prasme. Raudonukas, nuo pat vaikystės kentęs patyčias dėl savo vešlių antakių, turi pykčio valdymo problemų. Čakas kenčia nuo hiperaktyvumo, o Bomba – nuo Netikėtų Sprogimų Sindromo.

Vieną dieną paukščiai sulaukia netikėtų ir nematytų svečių: žalių padarų, prisistatančių kiaulėmis. Draugiški salos gyventojai širdingai priima atvykėlius, surengia jiems trenksmingą pasveikinimo vakarėlį ir tiesiog trykšta džiaugsmu dėl naujųjų draugų. Išskyrus Raudonuką, kuris įsitikinęs, kad kiaulės kažką rezga ir toli gražu nėra tokios geranoriškos, kokiomis dedasi.

Ar Raudonuko įtarimai pasitvirtins? Ar vis tik jis klysta? Visi atsakymai – lietuviškai įgarsintoje 3D animacinėje juostoje „Piktieji paukščiai. Filmas“, kurios premjera Lietuvoje – gegužės 13 dieną.

Čia galite pamatyti anonsą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)