Renginyje dalyvavo trys garbūs užsienio svečiai: festivalio atidarymo filmo „Viskas dėl šou“ režisierius, islandų teatro aktorius, rašytojas Benediktas Erlingssonas; filmo „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979-1989)“ pagrindinis veikėjas, gidas, muzikinio garso takelio prodiuseris, žymus DJ Markas Reederis bei trumpametražio filmo „Virsmas“ režisierius, garsus iliustratorius, dėstytojas Nathanas Jurevicius.

Į renginį atvyko tokie Lietuvoje žinomi žmonės, kaip R. Šimašius, N. Narmontaitė su vyru, R. Zabarauskas, Ž. Grigaitis su žmona, V. Pauliukaitis, E. Grebliauskaitė, G. Šapranauskas, V. Radzevičius su žmona, E. Jennings, K. Sabolius su žmona, A. Butkevičius su žmona, J. Statkevičius, B. Vanagas, I. Stasiulevičiūtė, J. Jurkutė-Širvaitė su vyru, A. Chošnau ir daugelis kitų.

Šiemet „Kino pavasaris“ itin ryškiai akcentuoja savanorystę, todėl tankioje programoje atsirado erdvės ir socialiniams bei edukaciniams projektams. Tai – specialūs seansai senjorams, motyvacinės dovanos „Vaikų linijos“ ir „Jaunimo linijos“ savanoriams bei diskusija smurto prieš moteris tema.

Festivalio metu bus parodyta ir specialių aptarimų reikalaujanti naujausia Vytauto V. Landsbergio dokumentinė istorija „Vaineta“ apie cerebriniu paralyžiumi sergančią mergaitę.

Anksčiau festivalis „Kino pavasaris“ pristatė ir lietuvių filmų programą. Bus rodomi filmai sukurti Lietuvos kino kūrėjų, gyvenančių ne tik Lietuvoje, bet ir JAV ir Vakarų Europoje. Iš viso festivalyje įvyks net 18-os lietuvių filmų premjeros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)