Žiūrovai per tris savaites galės išvysti jau klasika tapusius Lietuvos kino šedevrus „Riešutų duona“, „Niekas nenorėjo mirti, „Birželis, vasaros pradžia“ bei susipažinti su mažiau pažįstamais lietuvių kūriniais.

„504 val. filmų medžiagos pasirinkta ne šiaip sau – maždaug tiek filmų sudaro 1 terabaitą duomenų. Šiuo maratonu norime suprantamai parodyti, kad šiais laikais debesų kompiuterijos pagalba galime tokį didelį kiekį duomenų turėti bet kuriame išmaniajame įrenginyje, net jei šis telpa į kišenę“, – sako Šarūnas Končius, „Microsoft Lietuva“ technologijų ekspertas.

Anot Lietuvos kino kritikės Jūratės Visockaitės, žiūrint daug sovietinio ar tiesiog seno kino neišvengiamai nusikeliama į tą epochą: „Jaunam maratono žiūrovui siūlyčiau įsivaizduoti, kad kuo senesnis filmas, tuo daugiau aplink kiekvieną kadrą stovi žmonių, stūkso sunkios aparatūros, šviečia žlibinančių lempų, tuo ilgiau tas kadras buvo aprašomas, piešiamas, filmuojamas, cenzūruojamas. Paradoksalu, kad net ne itin pavykę ir kritiškai įvertinti seni filmai, prabėgus laikui gali kalbėti tiesą ir būti įdomūs. Šiandien tie kino kadrai iš tiesų gali sugulti į kino maratoną žiūrovui – bėgsi prisiversdamas, bet pabaigoje patirsi pažinimo džiaugsmą.“

Kino maratonas jau vyksta specialiai įrengtoje erdvėje sostinės hostelyje „Jamaika“. Filmai bus rodomi iki balandžio 5 dienos. Visą filmų programą ir tvarkaraštį galime rasti puslapyje kinomaratonas.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)