Tragikomiška kino drama žiūrovus perkels į netolimą Lietuvos praeitį – veiksmas vyks nedideliame miestelyje 1992 metais.

Lietuva skendi ekonominėje krizėje. Irena, vietinės kiaulių fermos vedėja, nesėkmingai bando išlaikyti kiaulių fermą ir savo darbininkus. Tačiau situacija pasikeičia, kai vieną dieną į kaimą atvažiuoja žavus amerikietis...

Irenos vaidmenį atliks aktorė Eglė Mikulionytė, o amerikiečio Bernardo – JAV lietuvis, Holivudo aktorius Vyto Ruginis (jis drauge su Bradu Pittu filmavosi juostoje "Moneyball", seriale "Mentalistas" ir t.t.). Filme vaidins lenkų kino žvaigždė Danielius Olbrychskis bei Lietuvos kino ir teatro aktorius Andrius Bialobžeskis.

E. Vertelytė prie „Stebuklo“ idėjos pradėjo įgyvendinti dar 2008-aisiais.

„Nuostabus jausmas, kai idėja po truputį pradeda įgauti kūną ir prie jos prisideda tiek šaunių ir profesionalių žmonių, – sakė režisierė. – Kol filmas kuriamas, jo forma niekad nebūna vientisa – ji nuolat keičiasi, žmonės, kurie prisijungia prie komandos vis atneša kažką naują.“

Režisierė E. Vertelytė baigė istorijos studijas Vilniaus universitete.

Vėliau pasuko į kiną – baigė Europos kino koledžą Danijoje bei scenarijaus rašymo magistrantūros studijas vienoje geriausių Europos kino mokyklų – Nacionalinėje kino ir televizijos mokykloje Londone.
Režisierė išgarsėjo tarptautinio pripažinimo sulaukusiu dokumentiniu filmu „UB Lama“, kurį sukūrė savanoriaudama Mongolijoje. Grįžusi į Lietuvą dirbo prie įvairių kino ir televizijos projektų, kartu su prodiuseriu L. Trimoniu įkūrė kino gamybos kompaniją „In Script“.

„Stebuklas“ – tai pirmasis bendras Lietuvos („In Script“) ir Bulgarijos („Geopoly“) kino projektas, bendradarbiaujant su Lenkija („Orka“).
Filmo prodiuseris L.Trimonis džiaugiasi, kad filmas turi puikų scenarijų ir jo perkėlimui į ekraną pavyko suburti stiprią tarptautinę kūrybinę ir gamybinę filmo grupę.

„Šiandien – ypatinga diena, tačiau mano darbe ji yra tik kelio vidurys. Iki filmo pasirodymo dar liko daugiau nei metai, per juos dar laukia daug iššūkių, – sakė prodiuseris. – Artimiausias jų – projektu sudominti Lietuvos įmones, kurios gali pasinaudoti mokestine lengvata.“
Filmo parengiamuosius ir gamybos darbus dalinai finansuoja „MEDIA“ programa, Lietuvos kino centras, Bulgarijos kino centras ir Europos kino rėmimo fondas „Eurimages“.

Filmo premjera numatoma 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)