„Sundance“ kino festivalyje pristatytas ir žiūrovų simpatijų sulaukęs „Erelis Edis“ pasakoja tikrą britų žiemos sporto žvaigždės Eddie Edwardso istoriją. Nuo pat mažų didžiausia jo svajonė buvo dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Tačiau ja niekas netikėjo, nes Edis sirgo sunkia kaulų liga, todėl iš jo svajonės tapti sportininku šaipėsi ne tik bendraamžiai, bet ir gydytojai.

Nei patyčios, nei medikų gasdinimai Edžio nesustabdė. Išbandęs kelias sporto šakas, galiausiai Edis pasiryžo tapti šuolininku su slidėmis. Priežastis labai pragmatiška – tai vienintelė sporto šaka į kurią Didžioji Britanija neturėjo nė vieno kandidato. Spjovęs į patyčias ir būdamas akivaizdžiai tokiai sporto šakai „per senas“ – 22 metų – Edis kibo į atkaklias vienos pavojingiausių sportų šakų treniruotes. Alinančių pastangų, daugybės darbo valandų ir nepalaužiamo ryžto dėka Edis pasiekė savo! Tik savotiškai. Ilgą laiką pajuokų objektu buvęs Edis laimėjo visos Jungtinės Karalystės simpatijas ir iš Kalgario olimpiados namo grįžo tapęs tūkstančių britų įkvėpimo šaltiniu.

„Nenorėjau Edžio paversti klounu ar pajuokos objektu. Jo pasiaukojimas ir tikslo siekimas parodo, koks jis iš tiesų yra žmogus ir išskirtinė asmenybė. Nors taip, net tuo metu, kai viskas vyko, britai į jį žiūrėjo su šypsena, vis tik nemanau, kad jo istorija verta tik juoko. Pažvelkite, kokią didžiulę širdį ir kokį protą turi šis vaikinas“, – iškart po „Sundance“ festivalio duodamas išskirtinį interviu DELFI sakė „Erelio Edžio“ režisierius Dexteris Fletcheris. Visą interviu galite perskaityti ČIA.

Kuriant „Erelį Edį“ Dexteriui Fletcheriui teko dirbti su ryškiausiomis nūdienos žvaigždėmis: su milijoninius honorarus gaunančiu australų aktoriumi Hugh Jackmanu, kuris suvaidino Eddie trenerį Bronsoną Peary, ir su kylančia britų kino žvaigžde Taronu Egertonu, sužibėjusiu nuotykių komedijoje „Kingsman. Slaptoji tarnyba“. Pažadėjęs sudalyvauti „Erelio Edžio“ DELFI premjeroje Vilniuje Dexteris Fletcheris pakvietė į Lietuvą atvykti ir abu filmo pagrindinius aktorius, kurie mūsų šalies žiūrovams siunčia filmuotus linkėjimus:

Dexteris Fletcheris asmeniškai Lietuvos publikai filmą „Erelis Edis“ pristatys kovo 23 d. 19 val. raudonojo kilimo DELFI premjeroje Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis“. Tą pačią dieną filmas bus rodomas ir kituose „Forum Cinemas“ kino teatruose, o į visos Lietuvos kino sales atkeliaus balandžio 1 d.

Dexteris Fletcheris – populiarus britų aktorius, vis dažniau pasirenkantis kitą kameros pusę ir sėdantis į režisieriaus kėdę. Jo filmografijoje jau du režisūriniai darbai sulaukę dėmesio ir Lietuvoje: filmai „Laukinis Bilas“ bei „Sunshine on Leith“. Dexteris Fletcheris Lietuvoje žinomas ne tik kaip populiarių filmų, pavyzdžiui, „Lok, stok arba šauk“ aktorius, bet ir kaip teatro režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)