Nenugalimais 36-ųjų „Auksinių aviečių“ laureatais tapo ir daugiausiai statulėlių susižėrė kritikų išpeiktas filmas „50 pilkų atspalvių“. Kino juosta buvo įvardinta blogiausiu metų filmų. Šalia jo išsirikiavo ir fantastinis filmas „Fantastiškas ketvertas“. Pastarasis filmas laimėjo ir prasčiausio tęsinio kategorijoje.

Fantastiškas ketvertas

Blogiausia šių metų aktorė – drovioji Dakota Johnson, o štai blogiausias aktorius – Jamie Dornanas. Abu aktoriai – pagrindinės filmo „50 pilkų atspalvių“ žvaigždės. Lyg to būtų negana, D. Johnson ir J. Dornanas buvo paskelbti ir prasčiausia metų kino filmų pora.

Kaip bebūtų keista, bet praėjusių metų „Oskaro“ statulėlės laimėtojas Eddie Redmayne'as taip pat pateko tarp blogiausiųjų. „Auksinę avietę“ jis šiemet pelnė už prasčiausią antraplanį vaidmenį. Prasčiausia antraplanio vaidmens aktorė – Kaley Cuoco-Sweeting.

Eddie Redmayne

„Auksinės avietės“ buvo įsteigtos 1980 metais kaip atsvara Holivudo apdovanojimų sezonui, kurio kulminacija įvyks sekmadienio vakarą, per 87-ąją „Oskarų“ teikimo ceremonija.

Visus, išskyrus vieną, „Aviečių“ „laureatus“ renka maždaug 800 „Auksinės avietės“ apdovanojimų fondo narių. Jie balsavimo teisę įgyja sumokėję 40 dolerių fondo narystės mokestį arba 25 dolerių narystės metinį pratęsimą.

Nominuotieji retai dalyvauja „Aviečių“ įteikimo ceremonijoje. 2010 metais į ją buvo atvykusi Sandra Bullock – atsiimti blogiausios aktorės statulėlės už vaidmenį filme „Viskas apie Styvą“ (All About Steve). Tačiau jau kitą dieną ji pelnė geriausios aktorės „Oskarą“ už vaidmenį filme „The Blind Side“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)