Kino meno ir mokslų akademija savo nariams Kalifornijoje, kur įsikūrusios pagrindinės JAV kino studijos, išsiuntė 4 263 biuletenius. Akademijos nariams kitose pasaulio vietose biuleteniai išsiųsti prieš tris dienas.

Kad visi biuleteniai būtų išsiųsti laiku, rūpinosi tiek pašto darbuotojai, tiek "PricewaterhouseCoopers" atstovai, kurie skaičiuoja balsus ir stebi, ar "Oskarų" laureatų rinkimai yra teisingi.

"Biuleteniai yra suskaičiuoti ir surūšiuoti, be to, kiekvienas turi numerį", - sakė Gregas Garrisonas (Gregas Garisonas) iš "PricewaterhouseCoopers".

Pretendentai į "Oskarus" bus paskelbti vasario 12 dieną, o įžymiosios auksinės "Oskarų" statulėlės bus įteiktos per iškilmingą ceremoniją kovo 24 dieną.

Dėl 2001-ųjų geriausio filmo vardo galėtų varžytis 248 filmai ir iki šiol neaišku, kurie jų turi daugiausiai galimybių.

Pirmadienį Kino meno ir mokslo akademija paskelbė, jog šiemetinę, nuo 1929 metų 74-ąją "Oskarų" įteikimo ceremoniją ves aktorė ir komikė Whoopi Goldberg (Vupi Goldberg).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją