Kalba eina apie rekordą, kuris 2003 metais buvo nustatytas filmo „Matrica. Perkrauta“ (angl. „The Matrix Reloaded“). Tada brolių Wachowsky filmas per pirmąjį rodymo savaitgalį užsidirbo 91,5 mln. dolerių. Tai buvo absoliutus rekordas filmams, išleistiems su griežtu „R“ cenzu. Tačiau dabar, po beveik trylikos metų nuo šio kultinio filmo pasirodymo, rekordas pagerintas.

„Deadpool“ per pirmąją rodymo dieną tėvynėje užsidirbo stulbinančius 47,5 milijonus dolerių. Po tokio galingo starto, daugelis analitikų galvojo, kad filmo uždarbis sekančią dieną kris, kaip tas dažnai būna su itin lauktas projektais.

Tačiau superherojus raudoname triko pateikė dar vieną staigmeną, ir šeštadienį užsidirbo 42 milijonus dolerių. Tai reiškia, jog juostai lemta per tris rodymo dienas užsidirbti net 130 milijonus dolerių, o per keturias ilgojo Prezidento dienos savaitgalio dienas ši suma gali perkopti 150 milijonus dolerių.

Optimistiškai nusiteikę analitikai prognozuoja 160-170 milijonus dolerių. Galima sakyti, kad filmas per pirmas rodymo dienas jau ėmė nešti pelną: jo 58 mln. dolerių biudžetas jau atsipirko. Įdomiausia, jog dar prieš savaitę kino analitikai juostai prognozavo vos 60 mln. dolerių startą.

Tokiais tempais tikėtina, kad filmas gali pakartoti „Galaktikos sergėtojų“ (angl. „The Guardians of the Galaxy“) sėkmę ir Šiaurės Amerikoje užsidirbti daugiau kaip 300 milijonus dolerių. Jokiam „Iksmenų“ frančizės filmui iki šiol to dar nepavyko padaryti, nors jie buvo rodomi su švelniu „PG-13“ cenzu.

Pasaulyje juostai taip pat sekasi gerai, todėl studija net neabejoja, jog filmas galiausiai perkops 500 milijonų dolerių ribą, net jeigu ji ir nepasirodys Kinijoje.