Prieš keletą dienų interneto platybėse pasirodė štai toks jaunų ir ambicingų kino kūrėjų prašymas prisidėti prie šiuo metu jų vystomo projekto „Pasimatymas“ („Date“).

Skirtingų kino sričių studentai iš LMTA ir VDA susibūrė į komandą, kad kartu papasakotų artimų, tačiau tūkstančių kilometrų atskirtų žmonių istoriją. „Pasimatymo“ („Date“) filmavimo komanda sau iškėlė nemažai iššūkių ir tikslų, siekdami žiūrovams pristatyti kuo geresnį rezultatą. Tam, kad būtų galima tai lengviau pasiekti, vienu iš finansavimo būdų jie pasirinko vieną garsiausių ir žinomiausių sutelktinio finansavimo platformų „Kickstarter“.

Šiuo metu ten galima ne tik paremti filmo kūrimą, bet ir pamatyti trumpą vaizdo klipą apie būsimus filmo herojus bei susipažinti su filmo kūrybine grupe.

„Pasimatymas“ („Date“) - tai filmas, apie dviejų jaunų žmonių norą paminėti draugystės metines esant skirtingose šalyse. Ji Vilniuje. Jis Londone. Nepaisant tūkstančių kilometrų, vos keli mygtuko paspaudimai, porelei suteikia galimybę būti drauge. Ryčio stažuotė baigiasi ir Saulė nekantrauja atšvęsti pirmąsias metines Ryčio glėbyje. Deja, Ryčio planus sutrukdo ir tą dieną juos vėl sujungs tik internetinis ryšys. Toks nuolatinis poros bendravimas priverčia susimąstyti, kas juos jungia? Meilė ar Wi-fi?

Šiame filme jaunieji kino kūrėjai kalba apie problemą, su kuria susiduria vis daugiau ir daugiau žmonių. Santykiai per atstumą ir ilgalaikis dviejų įsimylėjusių žmonių nesimatymas, bendraujant per išmaniuosius telefonus ar vaizdo ryšio programas tapo normaliu reiškiniu. Tačiau kokia išmaniųjų technologijų įtaka tokiems santykiams? Ar tai tikrai padeda išlaikyti santykius?

„Retas iš mūsų nesinaudoja išmaniosiomis technologijomis, o dar sunkiau rasti žmogų, kuris kasdienėje komunikacijoje išvengia interneto. Išgirdęs įvairiausių komiškų, tragiškų ir džiugių įvykių apie tai, kaip šiuolaikinės komunikacijos priemonės įtakoja žmonių santykius, darbą ir kasdienybę, nusprendžiau papasakoti trumpą istoriją apie du, neapsakomą trauką vienas kitam jaučiančius žmones. Dėl juos skiriančio atstumo, jie yra priversti pasitelkti technologijas, tikėdamiesi, jog tai padės jausti vienas kitą šalia. Filme noriu iškelti klausimą ar technologijos mums tikrai suteikią šią galimybę, o gal tiesiog mūsų santykiuose atsirado tarpininkai, kurie sukuria tik dar didesnę tarpusavio atskirtį“, - sako filmo režisierius Mindaugas Banys.

Norint kuo įtaigiau papasakoti istoriją, didžiulis dėmesys bus skiriamas kadro kompozicijai. Ji remsis dviejų, vienas šalia kito sugretintų išmaniųjų telefonų ekrano santykiu (aspect ratio).

Visus susidomėjusius filmo idėja ir norinčius prisidėti prie filmo įgyvendinimo, jaunimas kviečia prisijungti prie projekto ir visą naujausią informaciją sekti feisbuke.

Finansiškai prisidėti prie filmo įgyvendinimo galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)