Emily yra antroji iš keturių vaikų. Jos mama yra mokytoja, o tėvas – advokatas.

Aktorė nesigėdija viešai pasakoti, kad nuo maždaug 8-erių iki 12-os metų ji stipriai mikčiojo. Išsivaduoti nuo mikčiojimo jai padėjo mokytoja, patarusi pamėginti suvaidinti herojų, pakeičiant balsą. Šis triukas suveikė.

Žinomoje uždaroje mokykloje „Hurtwood House“ besimokiusi E.Blunt buvo itin pažangi sporte, grojo smuiku ir dainavo, taip pat dvejus metus mokėsi dramos meno.

Teatre aktorė debiutavo vaidindama vienoje scenoje su aktore Judi Dench.

E.Blunt sulaukė dėmesio ir sėkmės jau po pirmųjų vaidmenų teatre ir kine. Ji pasižymėjo tokiuose filmuose kaip „Mano meilės vasara“ 2004-aisiais. Jos veidas ypač atpažįstamas tarptautiniu mastu tapo po to, kai ji suvaidino tironiškos redaktorės asistentę 2006-ųjų filme „Ir velnias dėvi Prada“.

Vaidmeniui filme „Ir velnias dėvi Prada“ E.Blunt buvo liepta suliesėti. Tą patį apie pasiruošimus šiai juostai yra sakiusi ir geriausia jos drauge, filme taip pat pasirodžiusi Anne Hathaway. Šios teigimu, ji ir Emily visuomet buvo alkanos filmavimo aikštelėje, nes privalėjo laikytis dietos, kad išlaikytų neįtikėtinai lieknas supermodeliškas figūras.

E.Blunt yra įgudusi raitelė.

Trejus metus nuo 2005 iki 2008 metų E.Blunt susitikinėjo su populiariu kanadiečių dainininku Michaelu Buble. Hitu tapusį singlą „Everything“ atlikėjas parašė būtent aktorei. E.Blunt balsą galima išgirsti jo albumo „Call Me Irresponsible“ dainos „Me and Mrs. Jones“ pabaigoje.

2008-aisiais A.Hathaway supažindino Emily su aktoriumi Johnu Krasinski iš populiaraus serialo „Biuras“ (angl. „Office“). Jie pradėjo susitikinėti 2008-ųjų pabaigoje, 2009-aisiais pora paskelbė sužadėtuves, o 2010-ųjų liepą jie susituokė jų bendro draugo George’o Clooney rezidencijoje Italijoje, prie Komo ežero.

Šiuo metu E.Blunt su vyru J.Krasinski ir dukrele Hazel gyvena Los Andžele, Kalifornijoje.

Mėgstamiausios E.Blunt aktorės: Cate Blanchett, Emma Thompson, Meryl Streep ir Nicole Kidman.

Nors daug kas galvoja, kad E.Blunt ir dainininkas Jamesas Bluntas susiję giminystės ryšiais, taip nėra.

Anksčiau aktorė turėjo žiurkėną vardu Tigger, jį Emily pavadino tigro iš angliškosios „Mikės Pūkuotuko“ versijos garbei.

E.Blunt buvo svarstoma kaip aktorės Katie Holmes pamaina Reičelės vaidmeniui 2008-ųjų filme „Tamsos riteris“, tačiau galiausiai buvo pasirinkta Maggie Gyllenhaal.

Filme „Geležinis žmogus 2“ E.Blunt turėjo įkūnyti Natašą ir Juodąją našlę, tačiau projekto ji atsisakė, nes buvo užsiėmusi filmuodamasi 2010-ųjų juostoje „Guliverio kelionės“. Ją pakeitė Scarlett Johansson.

Aktorius Stanley Tucci yra E.Blunt svainis, jis yra vedęs jos seserį Felicity.

Dar viena labai gera E.Blunt bičiulė – aktorė Amy Adams. Jos tapo artimos nusifilmavusios 2008-ųjų juostoje „Sunshine Cleaning“.

Aktorė vadina 1975-ųjų filmą „Nasrai“ vienu mėgstamiausių jos visų laikų filmų. Šią juostą ji pirmąsyk pamatė būdama 10-ies ir ji Emily paliko neišdildomą įspūdį. Jauna moteris taip pat dievina 1979-ųjų juostą „Kramer prieš Kramerį“.

Drauge su vyru J.Krasinski aktorė turi raudonplaukį Labradoro retriverį Finną.

Jei galėtų vakarienės pasikviesti bet ką, E.Blunt pasirinktų žinomą Anglijos gamtininką Davidą Attenboroughą, mat ją žavi gamta.

Aktorė yra didelė gamtos pažinimo programų ir kulinarinių šou gerbėja.

E.Blunt apie tai, kas ją įkvepia: „Knygos. Manau, kad gera knyga gali pakeisti tavo gyvenimą. Pavyzdžiui, „Nužudyti strazdą giesmininką“ yra būtent tokia knyga. Esu jautri skaitytoja. Kalbant apie kitą knygą, kai perskaičiau „Bėgantis paskui aitvarą“, negalėjau miegoti dvi savaitės. Ši tragiška istorija pakeitė mano požiūrį į žmones, pradėjau juos matyti ir vertinti kitaip“.

Apie mėgstamą maistą: „Dažnai tenka laikytis režimo ir valgyti tik sveikai, bet kartais tiesiog negaliu atsispirti picai su burata (burata – šviežias itališkas sūris, gaminamas iš mocarelos sūrio ir grietinėlės, – red. past.) ir baziliku. Tai vienas mano mėgstamiausių patiekalų. Ko gero, suvalgyčiau tokių picų kokias 10. Taip pat dievinu mano mamos keptą vištą ir lakštinius!“

Apie jaunystę: „Norėčiau būti „kieta“ ir sakyti, kad mokykloje buvau maištautoja, tačiau, kaip bebūtų gaila, tokia nebuvau.“

Apie tai, kodėl ji neretai pasirenkama blogų merginų vaidmenims: „Mano akys klastingos. Dar mokykloje sakydavo, kad manęs negalima rinkti seniūne, nes neįmanoma atspėti, ką aš galvoju.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)