„Marsietis“ iš tikrųjų maždaug 70 dienų buvo filmuojamas Vadi Rumo slėnyje Jordanijoje, kuris jau buvo naudojamas Marso imitacijoms filmuose „Mission To Mars“ („Misija: Marsas“), „Red Planet“ („Raudonoji planeta“) ir „The Last Days On Mars“ („Paskutinės dienos Marse“).

Tačiau paaiškėjo, kad norint paversti Žemės dykumą Marso paviršiumi, vis tiek reikia nemažai papildomų vaizdo efektų. Ši nauja demonstracinė filmo dalis iš vaizdo efektų bendrovės MPC paviešina beprotišką kiekį detalių, kurios padėjo išgauti galutinį filmo vaizdą.

MPC, vadovaujama vaizdo efektų meistrų Richardo Stammerso ir Anderso Langlandso, turėjo sukurti viską nuo Marso tornadų ir erdvėlaivio paleidimų iki atsitiktinių sprogimų. Tačiau įspūdį daro tai, kad išgauti šiuos ryškius momentus padėjo nedidelės foninės detalės, sukūrusios tikrovišką Marso vaizdą.

Kad imituotų Marsą, MPC pridėjo kalnus, kalvas ir rausvą atspalvį. Tam ji naudojosi kadrais iš įvykio vietos ir žaliojo ekrano efektais.

Demonstracinis vaizdo įrašas taip pat išryškina vaizdo efektų darbą, kuris nėra iš karto pastebimas netgi akyliems žiūrovams. Pavyzdžiui, visos netikros Marso vietovės turėjo atsispindėti ir astronautų šalmuose. Šis vaizdo įrašas yra duoklė neatskiriam, bet dažnai deramo įvertinimo nesulaukiančiam darbui su vaizdo efektais.

Tiesa, tie žiūrovai, kurie dar nematė šio filmo, turėtų žinoti, kad vaizdo įraše yra „Marsiečio“ siužeto detalių.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)