„Nugalėk savo rytinį velniuką“ - tai šmaikštus trumpametražis filmas apie veikėją, kuris kovodamas su rytinėmis lovos pagundomis nuolat vėluoja į darbą. Pats idėjos autorius ir režisierius Albinas Kirkilas sako, kad filmas atsirado iš asmeninės patirties.

„Kartais, kai mano „rytinis velniukas“ mane nugalėdavo, vis tiek sugebėdavau spėti į susitikimus, tačiau to kaina būdavo stresas”, – pasakojo jis.

Filmo tikslas – parodyti kokie iššūkiai tyko kiekvieno iš mūsų lovoje, kaip juos galime įveikti ir ko reikia tam, kad atrastume savyje motyvacijos keltis anksti ir nebūtume mieguisti.

Pasak A. Kirkilo, rytinį velniuką galima įveikti kovojant su juo arba priešingai – draugaujant. „Daug sudėtingiau susidraugauti su velniuku, tačiau šis variantas visada atneša ilgalaikių rezultatų. Svarbiausia atrasti motyvą ir tikslą, kurie veiktų ne tik tave, bet ir tavo tingiąją pusę. „Noriu” turi nugalėti „reikia”, – pasakojo pašnekovas.

Visgi, filmas turi ir kitą žinutę. Anot A. Kirkilo, motyvacija keltis ir sėkmė atrodo itin susiję dalykai. „Nors vakarai dažnai pasižymi motyvacija, tačiau rytai išsiskiria koncentracija. Atsikėlus 5 val. ryto kelios „power hours" pagal produktyvumą gali atitikti 3-4 val. darbo po pietų“, – tvirtino filmo kūrėjas.

Paklaustas, ar galvoja apie antrąją filmo dalį, autorius išlieka pozityvus: „Labai norėčiau sukurti antrąją šio filmuko dalį, tik pasitelkiant kitą kovos su savimi temą. Scenarijus jau kurį laiką pats rašosi mano mintyse.” Anot A. Kirkilo, filmuojant filmą „Nugalėk savo rytinį velniuką“ komanda įgavo daug naudingos patirties. „Žinome, kur tokio tipo filmavime galima paslysti, o kokios yra jo tvirtosios pusės, todėl, manau, kuriant antrąją dalį jau galėtume sukurti tarptautinių festivalių vertą darbą”, – tvirtino pašnekovas.

Filme, kuriame yra paliečiami vidiniai išgyvenimai, savęs motyvavimas ir skatinama mąstyti pozityviai, kiekvienas žiūrovas gali atpažinti save. Filmuką galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)