Pasak užsienio žiniasklaidos, filmas „Don's Plum“ buvo nufilmuotas vos per šešias dienas dar 1995-aisiais. Filmo veiksmas sukasi aplink būrį draugų, kurie susirinko pavakarieniauti, o eilutės, kuriomis kalba aktoriai - daugiausiai improvizuotos.

Filmo herojai 80 minučių trunkančioje kino juostoje aptarinėja tokias karštas temas, kaip masturbacijos technikos, žmonių su antsvoriu diskriminacija, panieka darbininkų klasei bei benamiams, biseksualumas, homofobija, prausimosi dažnumas, savižudybės bei lytiškai plintančios ligos. Moterys juostoje dažnai vadinamos kalėmis ir kekšėmis bei prašomos užsičiaupti.

L. DiCaprio personažas itin smarkus moterų atžvilgiu, o filme tėra tik viena moteris, kuri bando pasipriešinti, tačiau yra greitai užčiaupiama keiksmais bei patyčiomis.

Žymieji aktoriai vėliau teigė, jog sutiko filmuotis tik todėl, jog darė paslaugą draugui bei manė, kad filmas bus trumpametražis ir niekada nebus išleistas JAV. Teismo byloje buvo rašoma, jog T. Maguire susirūpino savo reputacija, esą jo filme improvizuotos eilutės sugriaus aktoriaus įvaizdį. Tuo tarpu L. DiCaprio stengėsi, jog filmas niekada nebūtų išleistas.

Filmo kūrėjai sutiko niekada neišleisti filmo JAV ar Kanadoje, tačiau visgi 2001-aisiais išleido jį Europoje, kuomet L. DiCaprio prarado 10 milijonų dolerių, siekdamas tai sustabdyti.

Trumpus filmo epizodus JAV ir Kanados gyventojai jau senokai galėjo pamatyti „YouTube“, tačiau visai neseniai vienas filmo kūrėjų, D. Wheatley, leido žiūrėti visą filmą internete nemokamai. Viešindamas filmą jis rašė, jog nors filmas ir yra uždraustas JAV ir Kanadoje, tačiau jis, kaip scenaristas ir kūrėjas viešina filmą naudodamasis savo autorinėmis teisėmis ir siekdamas populiarinti savo, kaip nepriklausomo režisieriaus, darbus. Tiesa, greitai transliacija tapo nebeprieinama.

Anksčiau D. Wheatley yra kreipęsis į L. DiCaprio savo tinklalapyje, kur teigė, jog jis su garsiuoju aktoriumi nesikalbėjo dar nuo tada, kai filmas buvo uždraustas JAV ir Kanadoje. Režisierius viešame laiške teigė, jog garsieji aktoriai „spjovė į veidą nepriklausomam filmui“ ir žmonėms, kurie padėjo jiems tapti tuo, kuo jie yra dabar: „Tu nesi didesnis už meną, Leo. Tu nesi didesnis už filmus, kuriuose vaidini. Tavo poelgiai įskaudino daugybę žmonių.“

Režisierius teigė, jog T. Maguire tik naudojosi L. DiCaprio įtakingumu, kad filmas nebūtų išleistas: „Jei būtum paklausęs faktų, o ne to, ką kalbėjo T. Maguire, būtum ir toliau rėmęs filmą, tačiau vietoje to tu leidaisi į raganų medžioklę ir sugriovei meną bei karjeras.“

Tąkart režisierius teigė nebegalintis tylėti ir rašantis viešą laišką dėl to, jog nenori, kad kas nors liktų ne taip suprasta ar interpretuota kitaip. D. Wheatley taip pat paneigė, jog filmas turėjo būti trumpametražis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)