Į neoficialią filmo premjerą „Sundance“ kino festivalyje atvyko ne tik „Erelio Edžio“ kūrėjas D. Fletcheris, jo kūrybinė grupė, bet ir juostoje nusifilmavę aktoriai Hughas Jackmanas bei Taronas Egertonas.

Po antradienio vakaro debiuto, prestižiniame britų naujienų tinklapyje „The Telegraph“ D. Fletcherio režisūra buvo apibūdinta ne kaip kitaip, kaip puiki, o ryšys, juntamas tarp kino juostai pasirinktų aktorių H. Jackmano ir T. Egertono – įtraukiantis ir verčiantis įtikėti, jog viskas, kas buvo parodyta plačiajame ekrane – nutiko iš tikrųjų.

Savo vyro sėkmę pasidžiaugė ir garsi Lietuvos ir Didžiosios Britanijos teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė. Moteris apgailestavo, kad svarbią akimirką negalėjo būti šalia D. Fletcherio, tačiau, net ir būdama toli, visokeriopai džiaugėsi jo sėkme.

Išskirtinį DELFI interviu su D. Fletcheriu galite rasti paspaudę ant šios nuorodos. Straipsnyje - ne tik režisieriaus mintys apie filmo herojų bei jo istoriją, bet ir pasakojimai apie sunkumus filmavimo aikštelėje ir ateities planus.

„Erelio Edžio“ svajonė įkvėpė britus

Filme pasakojama tikrais įvykiais paremta istorija apie Didžiąją Britaniją sužavėjusį ir prajuokinusį Michaelį Edwardsą. Prieš 28 metus vaikinas pademonstravo didžiulį ryžtą ir drąsą nusprendęs, kad pats pasiruoš Olimpinėms žaidynėms ir puikiai atstovaus savo šaliai šuolių su slidėmis rungtyje. Beje, šioje rungtyje iki tol britai niekuomet nedalyvaudavo ir net neturėjo tinkamų sąlygų šios sporto šakos mėgėjams treniruotis.

Svajonė didelė ir graži, tačiau ja niekas netikėjo – vaikystėje Edis sirgo sunkia kaulų liga, todėl iš jo svajonės tapti sportininku šaipėsi ne tik bendraamžiai, bet ir gydytojai.

Tačiau nei patyčios, nei medikų gąsdinimai Edžio nesustabdė. Išbandęs kelias sporto šakas, galiausiai Edis pasiryžo tapti šuolininku su slidėmis. Priežastis labai pragmatiška – tai vienintelė sporto šaka į kurią Didžioji Britanija neturėjo nei vieno kandidato. Todėl spjovęs į patyčias ir būdamas akivaizdžiai „per senas“ – 22 metų amžiaus – Edis kibo į atkaklias vienos pavojingiausių sportų šakų treniruotes.

Alinančių pastangų, daugybės darbo valandų ir nepalaužiamo ryžto dėka Edis pasiekė savo... Savotiškai. Ir dar: Edis laimėjo visos Anglijos simpatijas ir namo grįžo tapęs tūkstančių britų įkvėpimo šaltiniu.

Pagal tikrą istoriją sukurtoje komiškoje dramoje apie Erelį Edį vaidina Holivudo žvaigždės H. Jackmanas, Timothy Spallas, T. Egertonas, Markas Bentonas ir kiti.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)