„Kodas 999“ („Triple 9“) pasakoja apie korumpuotų policininkų grupę, patekusią į mafijos šantažo pinkles. Baugindami ir šantažuodami susitepusius pareigūnus, nusikaltėliai priverčia juos daryti vieną nusikaltimą po kito.

Planuojant didžiulį apiplėšimą, policininkai netgi nusprendžia paaukoti vieną saviškį – nuovados naujoką Chrisą (jį vaidina Casey‘is Affleckas), kuris yra mafijos ir policijos ryšius tiriančio seržanto Džefrio (aktorius Woody‘is Harrelsonas) sūnėnas. Planas toks: pora korumpuotų pareigūnų viename miesto gale nužudys Chrisą ir per raciją paskelbs kodą „999“ (pareigūno sužeidimas ar nužudymas). Kai policijos pajėgos išvyks į nusikaltimo vietą, likusieji grupės nariai kitame miesto gale ramiai atliks darbą. Tačiau nepavykus sklandžiai įgyvendinti pirmosios plano dalies, mieste užverda tikras pragaras.

Savo filmui režisierius J. Hillcoat tradiciškai surinko puikią aktorių komandą. Tarp jų bent trys „Oskarų“ nominantai – W. Harrelsonas, C. Affleckas ir Chiwetelas Ejioforas („12 vergovės metų“), bei Akademijos apdovanojimu jau įvertinta Kate Winslet. „Kodas 999“ itin realistiškai parodys gatves, kuriose balta neatskiriamai susimaišiusi su juoda, o policininkai dėvi žudikų kaukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)