„Ateinančiomis savaitėmis peržiūrėsime savo narių priėmimo politiką, kad įneštume į ją naujovių, kurių mums taip reikia“, – naujienų agentūrai „Reuters“ teigė Kino meno akademijos prezidentė.

Praėjusią savaitę paskelbtos „Oskarų“ nominacijos itin papiktino juodaodžius aktorius. Dauguma jų ragino žmones boikotuoti apdovanojimus. Socialiniame tinkle „Twitter“ išplito solidarumo akcija su žyme #OscarSoWhite (Oskaras toks baltas).

Prestižiniai „Oskarai“ sulaukia tokios kritikos jau ne pirmus metus – pernai juodaodžių aktorių taip pat nebuvo tarp pretendentų gauti „Oskarą“. Tiesa, šiemet boikotui pritarė žymūs kino aktoriai. Pirmadienį prie ceremonijos boikotavimo akcijos prisijungė režisierius Spike'as Lee ir aktoriaus Willo Smitho žmona Jada Pinkett Smith.

Kino meno akademijos darbu nepatenkinti kino mėgėjai nusivylę, kad į geriausių metų filmų sąrašą šiemet neįtraukta juosta „Gatvės balsas“ (Straight Outta Compton), pasakojanti apie hiphopo grupę „N.W.A“, o geriausio aktoriaus kategorijoje nėra V. Smito, atlikusio vaidmenį filme „Sukrėtimas“ (Concussion).

Prestižinės „Oskarų“ statulėlės bus įteiktos per ceremoniją vasario 28-ąją Holivudo kino teatre „Dolby“. Prognozuojama, kad daugiausia apdovanojimų susižers režisieriaus Alejandro Gonzalez Inarritu darbas „Hju Glaso legenda“ (Revenant), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Leonardo DiCaprio.