Tai sukėlė ne tik kino pasaulio atstovų, bet ir gerbėjų nepasitenkinimą. Mat pakliūti tarp nominantų buvo verti Willas Smithas (filmas "Sukrėtimas"/Concussion), Idris Elba (filmas "Nežinomos šalies žvėrys"/Beasts of No Nation), Samuelis L. Jacksonas ("Grėsmingasis aštuonetas"/The Hateful Eight) ir Michaelas B. Jordanas ("Krydas: gimęs kovoti"/Creed).

Kalbant apie pastarąjį filmą, daugelį nustebino ir tai, jog jaunuoju kino genijumi vadinamas 29-erių juostos "Krydas: gimęs kovoti" režisierius Ryanas Coogleris taip pat nepateko tarp pretendentų į Geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Taip pat ignoruojama pasijuto ir translytė aktorė Mya Taylor, kuri nusifilmavo draminėje komedijoje "Tangerine". Jei šiai aktorei būtų buvusi skirta nominacija, šis faktas būtų patekęs į istoriją: dar niekuomet į "Oskarą" nepretendavo translyčiai.

Tiesa, negalima sakyti, jog Akademija visiškai ignoravo translyčius: į statulėlę pretenduoja Eddie Redmayne'as, kuris juostoje "Danish Girl" įkūnijo translytę Lili Elbe.

"Akivaizdu, jog Akademija rodo atsilikimą šioje sritije", - "Variety" žurnalui sakė aktorius bei režisierius Markas Duplassas.

Daugelį nustebino ir tai, jog juosta apie homoseksualių moterų meilę "Kerol" (Carol) nepretenduoja į "Oskarą" nei Geriausio režisieriaus, nei Geriausio filmo kategorijose.

"Žinoma, jog bus nusivylusių, kurie nepateko tarp nominantų. Šiemet ekranuose pasirodė daugybė tikrai gerų juostų. Tikiuosi, kad tai neatgrasins žmonių kurti kiną ir nieko neįžeis", - sakė Kino Akademijos, kurios nariai ir balsuoja, kam atiteks "Oskarai", atstovė Cheryl Boone Isaacs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)