Lina Kaminskaitė-Jančiorienė daktaro disertacijos „Kinas sovietų Lietuvoje: sistemos raida ir funkcijų kaita 1944–1970 m.“ išvadose rašo: „Susidaro įspūdis, jog nors ir neveiksmingas, bet agresyvus sovietų valdžios kino diegimas, nulėmė jo kaip sociokultūrinio anachronizmo, kultūrinės svetimybės sampratą lietuvių visuomenėje.“

O kaip kino sklaidos situacija klostėsi vėlyvuoju sovietmečiu? Pokalbio dalyviai aptars XX a. aštuntame ir devintame dešimtmečiais veikusį kino platinimo ir rodymo žiūrovams aparatą: „Respublikinę kino nuomojimo kontorą“, kinui skirtus leidinius, kino kritiką, repertuarų formavimo politiką, kiną kaip visais laikais pelningą verslą, kino ir televizijos santykį. Kalbės kino kritikai: Linas Vildžiūnas, Živilė Pipinytė ir Izolda Keidošiūtė.

Šiuo renginiu tęsiama Nacionalinėje dailės galerijoje iki sausio 31 d. veikiančios parodos „Kinas eina per miestą. Vilniaus kino teatrų istorijos” renginių programa. Visą sausio mėnesį čia vyks filmų peržiūros, paskaitos, diskusijos, ekskursijos.

Renginys nemokamas, be išankstinės registracijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją