Festivalio atidarymo filmas, kuris bus paskelbtas iš karto po Naujųjų metų, vienu metu bus rodomas net 18 salių. O tai reiškia, kad pamatyti jį išvardytuose miestuose tuo pačiu laiku turės galimybę beveik 4 000 žiūrovų. Praėjusiais metais „Kino pavasarį“ atidarė režisieriaus X. Dolano juosta „Mamytė“, kuri tapo žiūrimiausiu festivalio filmu.

„Daug metų „Kino pavasarį“ įsivaizdavome kaip nacionalinio masto renginį. Galiausiai patobulėjusios skaitmeninės technologijos ateinančiais metais mums leis tai įgyvendinti. Lietuvos kino istorijoje dar joks festivalis nevyko didžiuosiuose miestuose dvi savaites. Stengsimės, kad „Kino pavasario“ nuotaika kuo stipriau būtų jaučiama ir už Vilniaus ribų, tad Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje taip pat organizuosime įvairiausius renginius, kviesime į susitikimus su rodomų filmų kūrėjais ir pan“, – sakė festivalio vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)