Pirmąją vietą laimėjo Vita Smailytė iš Ukmergės A. Smetonos gimnazijos už filmo „Saulutės“ recenziją. Antrąją vietą užėmė Viktoras Urbaitis iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos už filmo „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ recenziją. Trečiąją vietą pasidalino dvi konkurso dalyvės: Kamilė Jarukaitytė iš Ukmergės J. Basanavičiaus gimnazijos už filmo „Gražuolė“ recenziją ir Kornelija Ukolovaitė iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos už filmo „Purpurinė kalva“ recenziją.

Geriausios recenzijos paskelbtos LKC interneto svetainėje, bus publikuojamos kino tematikos žiniasklaidos priemonėse. Jų autoriams bus įteikti diplomai ir prizai.

Filmo recenzija – specifinis žanras. Jos autorius išsako savo asmeninę nuomonę ir vertinimus, tačiau taip pat pateikia ir objektyvią filmo analizę. Svarbiausia suteikti skaitytojui pakankamai informacijos apie filmą, kad jis pats galėtų nuspręsti, ar nori tą filmą pažiūrėti.
Konkurso dalyvių recenzijas vertino trijų profesionalių kino kritikų komisija. Pasak komisijos narių, šis konkursas dar kartą patvirtina, kad recenzija yra puikus būdas dalintis mintimis ne tik apie meno kūrinį – filmą, bet ir savo pasaulėjautą, kitų išgyvenimus. Moksleiviai neblogai moka suprasti ir paaiškinti kino kūrėjų sumanymą, bet kokiomis priemonėmis jis atskleistas nusakyti sekasi sunkiau, kartais jauniesiems kino kritikams tiesiog pritrūksta žinių apie specifines kino raiškos priemones.

Konkurso organizatoriai ir toliau džiaugiasi besiplečianti konkurso geografija. Konkursas peržengė didžiųjų miestų ribas, jame dalyvauja vis daugiau moksleivių iš mažesnių miestų ir rajonų.

„Mums tai ypač geras ženklas, – sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas. – Kinas tampa vis geriau prieinamas, turime augančią būsimąją kino žiūrovų auditoriją. Sveikinu laimėtojus ir dėkoju visiems dalyvavusiems moksleiviams, taip pat juos dalyvauti paskatinusiems mokytojams“.

Dar vienas šiemet konkurso organizatorius nudžiuginęs dalykas – du trečdaliai recenzijų apie lietuviškus filmus. Moksleiviai rašė ir apie naujus, ir apie senus lietuviškus filmus: „Ekskursantė“, „Balkonas“, „Gražuolė“, „Vaikai iš Amerikos viešbučio“, „Riešutų duona“, „Neatmenu tavo veido“, „Paskutinė atostogų diena“, „Kunigo naudą velniai gaudo“.
Jaunojo kino kritiko konkurso tikslas – skatinti moksleivius žiūrėti filmus, juos analizuoti ir vertinti, lavinti jų vizualinį raštingumą bei kūrybiškumą, ugdyti intelektualią ir kritišką kino žiūrovų auditoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją