Nuotaikingoje istorijoje žiūrovų lauks įkvepianti pažintis su britu, kuriuo niekas netikėjo, tačiau jo paties tikėjimas savo jėgomis buvo toks stiprus, jog įveikė visas kliūtis.

Filmo režisierius Dexteris Fletcheris Lietuvos žiūrovams žinomas ne tik kaip populiarių filmų „Lok, stok arba šauk“, „Tristanas ir Izolda“, „Žvaigždžių dulkės“ aktorius, bet ir kaip garsios Lietuvos teatro režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras.

Dažnai žmoną į Lietuvą atlydintis D. Fletcheris pastaruoju metu itin daug laiko praleido snieguotose Alpių viršukalnėse, kur kūrė filmą apie nepaprastą brito Michaelio Edwardso istoriją. Šis vyras prieš porą dešimtmečių Didžiojoje Britanijoje tapo Olimpiniu didvyriu, nors pralaimėjo visas varžybas.

Filme pagrindinį vaidmenį D. Fletcheris patikėjo sparčiai populiarėjančiam Velso aktoriui Taronui Egertonui, kuris ir įkūnys Ereliu Edžiu pramintą Michaelį Edwardsą. Jo trenerį vaidins vienas geidžiamiausių šiuolaikinių aktorių, „Oskarui“ nominuotas Hughas Jackmanas.

Filme „Edis Erelis“ pasakojama istorija apie vaikiną, kuris nuo vaikystės svajojo dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, tačiau šias viltis gniuždė sunki kaulų liga. Iš jo svajonių tapti sportininku šaipėsi ne tik bendraamžiai, bet ir gydytojai, tačiau Edžio tai nesustabdė.

Jis pasiryžo tapti šuolininku su slidėmis, nes tai buvo vienintelė olimpinė sporto šaka į kurią Didžioji Britanija neturėjo nei vieno kandidato. Alinančių pastangų, daugybės darbo valandų ir nepalaužiamo ryžto dėka Edis pasiekė savo ir pateko į 1988-ųjų Žiemos Olimpiadą. Nors varžybose jam sekėsi labai prastai, vaikinas laimėjo viso pasaulio sporto aistruolių simpatijas ir įrodė, kad viskas įmanoma.

Biografinė drama „Erelis Edis“ Lietuvoje kino teatruose bus rodoma nuo balandžio 1 d.

Pristatome keletą kadrų iš filmavimo užkulisių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)