Naujausiame filme apie britų slaptąjį agentą Jamesą Bondą „Spectre“, kuris Indijoje debiutuoja penktadienį. Iškirpta nemažai scenų.

Cenzoriams neįtiko Jamesą Bondą vaidinančio Danielio Craigo meilės scenos su aktorėmis Monica Belluci ir Lea Seydoux.

„Cenzorių komitetas, kuris turėjo įvertinti, ar filmas tinkamas publikai, nusprendė, kad bučinių scenos per ilgos“, – teigia neįvardytas šaltinis. Skelbiama, kad Indijos pareigūnai „Sony Pictures“ paprašė bučinių scenas sutrumpinti per pusę.

„Studija turėjo du pasirinkimo variantus – sutikti su Indijos cenzorių rekomendacijos iškirpti scenas arba prašyti A sertifikato, numatančio filmo demonstravimo ribojimus“, – teigia šaltinis.

Cenzūros taryba, kurią kontroliuoja Indijos nacionalistinė valdžia, filmuose rodomas meilės scenas vertina itin kritiškai. Šiuo metu tarybai vadovauja Bolivudo prodiuseris Pahlajis Nihalani, praeitais metais kūręs reklaminius filmukus šalies ministrui pirmininkui Narendrai Modi.

Cenzorių sprendimas kaip reikiant papiktino kritikus, kurie nepasitenkinimą pradėjo reikšti socialinėje žiniasklaidoje. Jie teigia, kad cenzoriai aklai pataikauja šalies valdžiai ir riboja saviraiškos laisvę. Su Cenzūros tarybai vadovaujančiu P. Nihalani susisiekti žurnalistams nepavyko.

Remiantis Indijos įstatymais, filmas, kuriam suteikiama A kategorija (kitaip tariant, jis įvardijamas kaip tinkamas tik suaugusiems), negali būti rodomas per televiziją. Indija sudaro tik nedidelę dalį Holivudo pajamų, tačiau tokie filmai kaip juostos apie Jamesą Bondą ar „Keršytojai“ vis dar gali konkuruoti su vietine Bolivudo produkcija.

Net ir iškirpus visas sekso scenas, Indijos kino teatrų taip ir nepasiekė erotinė drama „50 pilkų atspalvių“. Cenzoriai nusprendė, kad jiems nepriimtina filme vartojama kalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją