Paskutinį festivalio vakarą, į iškilmingą uždarymą, rinkosi būrys žinomų kino pasaulio atstovų bei asmenybių iš kitų sferų, vertinančių kokybišką kiną. Vakaro nepraleido dainininkas Saulius Prūsaitis su žmona Agne Kuzmickaite, rašytojas Kristupas Sabolius ir būrys kitų.

Nuo lapkričio 5-osios, iki šiandienos vakaro, festivalio žiūrovus džiugino dvylika skirtingų kino programų, kuriose buvo parodyta daugiau nei šimtas filmų iš Europos bei Azijos. „Scanorama“ kvietė ir į uždaras bei atviras paskaitas, kitus renginius.

Šįmet „Scanorama“ kvietė ir į septynias valandas trukusią siaubo komedijų naktį. Siaubo programą sudarė aštuoni filmai iš Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Čekijos ir net Naujosios Zelandijos.
Besibaigiant „Scanoramai“, vyko ir trumpametražių filmų programa „Naujasis Baltijos Kinas“. Joje buvo renkamas geriausias trumpametražis filmas.

„Scanoramos“ metu Lietuvoje lankėsi ne vienas žymus kino pasaulio atstovas iš užsienio. Tarp jų ir Neilas Youngas, kino kritikas, pirmininkavęs „Naujojo Baltijos Kino“ komisijai, taip pat ir režisierės Lindie Frolich ir Anja Breien bei daugelis kitų.

Festivalio atidarymo vakarą „Scanoramos“ direktorė bei meno vadovė, kinotyrininkė ir mokslų daktarė Gražina Arlickaitė buvo apdovanota „Auksiniu kryžiumi už nuopelnus“ dėl ilgamečio darbo vystant lenkų-lietuvių bendradarbiavimą kinematografijos meno sklaidos srityje.

Kiekvienais metais į „Scanoramos“ programą įtraukiami lenkų kino kūriniai, pasaulio garso lenkų kino režisierius Krzysztof Zanussi buvo pakviestas būti festivalio žiuri nariu.

Tiesa, sekmadienio vakarą vyko ne tik prabangus uždarymas, kurio metu susirinkusieji žiūrėjo paskutinįjį festivalio filmą, tačiau buvo apdovanoti ir geriausių filmų autoriai. Tarp jų pagerbti ir trumpametražių filmų kūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)