Šiandien, lapkričio 12-ąją, į Kauną atkeliaujanti „Scanorama“ kauniečius festivalio filmais džiugins kone dvi savaites – iki lapkričio 22 d. Festivalio pradžią Kaune paskelbs vienas populiariausių šių metų „Scanoramos“ filmų – norvegų režisieriaus Joachimo Triero drama „Garsiau už bombas“ (Louder Than Bombs, 2015), dalyvavusi Kanų kino festivalio konkursinėje programoje. „Jaudinanti moters gyvenimo istorija pasakojama jos brangiausiųjų – vyro ir sūnų, prisiminimais, Vilniuje pakerėjo daugelį. Tikiuosi, jog šis filmas sužavės ir Kauno žiūrovus“, – pasakojo festivalio atidarymui Kaune besiruošianti „Scanoramos“ meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Klaipėdoje „Scanoramos“ filmai bus rodomi iki lapkričio 19 d., o Šiauliuose – iki 22 d. „Scanoramos“ žiūrovų ir kituose miestuose lauks įdomiausi šių metų festivalio filmai, atrasti geriausiuose Europos kino festivaliuose – nuo Kanų ir Berlyno iki Geteborgo, Lokarno bei San Sebastiano.

„Scanoramos“ žiūrovai Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose turės galimybę pamatyti ir naujausią Norvegijos režisierių Oles Giævero bei Martes Vold filmą „Prieš gamtą“ (Out of Nature, 2014) apie jausmuose pasiklydusį trisdešimtmetį, ir Kanuose „Auksine palmės šakele“ apdovanotą „Dypaną“ (Dheepan, 2015) apie sunkią pabėgėlių dalią. Taip pat Kanuose „Didžiuoju prizu“ apdovanotą vengrų dramą „Sauliaus sūnus“ (Son of Saul, 2015) bei daugelį kitų puikų filmų iš visos Europos.

Festivalio lankytojai kituose miestuose nepraleis ir naujausių lietuviškų dokumentinių premjerų – režisierius Jokūbas Vilius Tūras pristatys naujausią savo darbą „Apie Joną“, supažindinantį su legendiniu Lietuvos teatro režisieriumi Jono Vaitkumi, o režisierė Akvilė Gelažiūtė filmą – „Deminas: dvi tvirtovės“ apie jauną teatro pedagogikos studentą, kuriantį etiudą „Žiedų valdovo“ tema, kuriame vaidina jo paaugliai giminaičiai.

Svarbiausiu rudens kino įvykiu Lietuvoje tapusi „Scanorama“ uždarymą Vilniuje skelbs lapkričio 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją