1500 režisierių, aktorių ir kritikų iš 400 pateiktų garsių kino frazių išrinko 100 geriausių, o pirmą vietą užėmė legendinis sakinys: "Jei atvirai, brangioji, man visiškai tas pats". Visą renginį transliavo JAV televizijos CBS.

Antrą vietą užėmė "mafiozis" Marlonas Brando iš "Krikštatėvio": "Aš jam pateiksiu pasiūlymą, kurio jis negalės atsisakyti". Trečioji vieta taip pat atiteko M.Brando su fraze iš filmo "Prieplaukoje".

Penktą vietą ekspertai skyrė frazei iš "Kasablankos". Humphrey Bogartsas ištarė Ingrid Bergman nepamirštamą frazę: "Žvelgiu tau į akis, mažyte".

Sakiniai iš juostos "Kasablanka", kuri laikoma viena garsiausių Holivudo filmų, į šimtuką buvo įtraukti šešis kartus. Seniausia šimtuke atsidūrusi frazė buvo ištarta 1927 metų filme "Džiazo dainininkas", naujausia - 2002 metų epe "Žiedų valdovas: dvi tvirtovės".

Frazė "Terminatoriaus": "Aš sugrįšiu" užėmė 37-ąją vietą, agentui 007 su pasisveikinimu: "Bondas. Džeimsas Bondas" atiteko 11 vieta, o Robertas De Niro su niūriu klausimu iš "Taksisto": "Ar tu man sakai?"užbaigė pirmąjį geriausių sakinių dešimtuką.

Paskutinė šimtuko vieta atiteko Leonardo DiCaprio šūksniui "Titanike": "Aš esu pasaulio karalius".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją