Abiejuose filmuose pasakojama apie ypatingų galių turinčius vaikus, kurių bijo vyriausybė ir atstumia visuomenė. Tokie vaikai mokosi specialioje mokykloje, teigiama "Fox" pareiškime.

Pirmadienį Kalifornijos valstijos federaliniam teismui pateiktame ieškinyje taip pat teigiama, kad "Sony Pictures" ir "Revolution Studios" specialiai atkėlė savo kino filmo premjerą, kad jis būtų parodytas anksčiau už "Iksmenų" tęsinį "X-3", kuris kino teatruose bus pradėtas rodyti nuo 2006 m. gegužės 26 d.

"Sony Pictures" ir "Revolution Studios" kol kas padėties nekomentuoja.

"Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai "Fox" paskelbė, kad "X-3" bus pradėtas rodyti 2006 m. gegužės 26 d., "Sony Pictures" ir "Revolution Studios" tikslingai atkėlė savo juostos "Zumo akademija" premjerą, kuri iš pradžių turėjo įvykti po "X-3" pristatymo praėjus 11 savaičių", - teigiama ieškinyje.

"Fox" ir "Marvel Enterprises" prašo teismo liepti "Sony Pictures" ir "Revolution Studios" iškirpti iš savo filmo autorines teises pažeidžiančias dalis ir nereklamuoti savo filmo tokiu būdu, kuris pakenktų "X-3" žiūrimumui bei komiksų pardavimams.

"Fox" teigia, kad "Revolution Studios" nekreipė dėmesio į įspėjimą nekopijuoti "Iksmenų" idėjų kuriant "Zumo akademiją". ""Revolution Studios" pakeitė kelias "Zumo akademijos" scenarijaus dalis, tačiau šie kosmetiniai pakeitimai nenuslepia to fakto, kad šiame filme ir toliau kopijuojamos "Iksmenų" idėjos, temos, veikėjai ir siužeto linijos", - teigiama ieškinyje.

Komedijos "Zumo akademija", kurioje vaidins Timas Allenas, filmavimas kol kas dar nepradėtas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją