Siaubo komedijų žiūrovai kino teatre bus laukiami 23 val. vakaro. Beveik septynių valandų trukmės programoje jie išvys aštuonis filmus iš juodojo humoro tėvynės Didžiosios Britanijos, taip pat JAV, Kanados, Čekijos ir net Naujosios Zelandijos.

Keturi ilgametražiai filmai ir keturios trumpo mero istorijos neprailgs. Britų režisieriaus Steve’o Oramo filmas „Aaaaaaaah!“ (Aaaaaaaah!, 2015) žiūrovus supažindins su neįprasta visuomene, kurioje vienas su kitu žmonės bendrauja tik riksmais ir smūgiais.

Toronto kino festivalyje „After Dark“ geriausio siaubo filmo, geriausios komedijos ir geriausio aktorių ansamblio apdovanojimus pelnęs Naujosios Zelandijos „Namų areštas“ (Housebound, 2014) papasakos istoriją apie merginą, priverstą gyventi apsėstame name, o Berlyno kino festivalyje pristatytas vokiečių režisieriaus Nikiaso Chryssoso darbas „Bunkeris“ (The Bunker, 2015) žiūrovus nukels į rūsį, kuriame ramaus kampelio darbui ieškojusį vaikiną šiurpins perdėtai malonių šeimininkų priekabės.

Tuo tarpu keturi nakties trumpametražiai pasiūlys dar keistesnius eksperimentus. Kanados režisieriaus Stepheno W. Martino „Mirusios širdys“ (Dead Hearts, 2015) apie laidojimo namuose dirbantį dešimtmetį Miltoną yra tarp pretendentų gauti „Oskaro“ nominaciją. Krokuvos kino festivalyje geriausio animacinio filmo apdovanojimą pelnęs brito Stepheno Irwino filmas „Atviras vaikas“ (The Obvious Child, 2014) pasakos mistišką istoriją apie mergaitę, dingusius jos tėvus ir įvykio liudininku tapusį triušį, o trumpiausias programos filmas – amerikiečio Christiano Larrave'o 4 minučių istorija „Ponio Lesli dešimtuko verta diena!“ (Lesley the Pony Has an A+ Day!, 2014) supažindins su rožiniu poniu, griaunančiu visas nusistovėjusias normas.

Absurdas, juokas ir siaubas kino nakties dalyvius lydės iki pat šeštos valandos ryto.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 5–22 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.