Filmas „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), kurio premjera Lietuvoje buvo spalio mėnesį yra įtrauktas į festivalio tarptautinę programą ir bus surengti du filmo seansai.

Kitas lietuviškas filmas - „Lida, Vanda, Liusia“ (rež. J. Zubavičienė) yra atrinktas filmų peržiūros programai – DOK Market. Ši programa, tai filmų biblioteka, prieinama akredituotai auditorijai bei kino industrijos žmonėms.

Lietuvių dokumentinis kino menas Leipcigo festivalyje jau nėra naujiena, anksčiau į šio festivalio programą buvo įtraukti šie filmai: L. Mikutos „Pietūs Lipovkėje“, E. Vertelytės „UB Lama“, O. Burajos „Liza, namo!”, o 2005 metais Arūno Matelio režisuotas filmas „Prieš parskrendant į Žemę“ buvo išrinktas kaip geriausias ir pelnė pagrindinį „Auksinio balandžio“ prizą.

Filmų pristatymus festivalio mugėje ir programoje parėmė Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją