„Aktorių atrankos režisierius – labai svarbi pareigybė JAV kino industrijoje, be šio žmogaus jokios aktorių agentūros net nepradeda su tavimi kalbėti, o prie aktorių pats neprieisi, – pasakoja vienas filmo prodiuserių Žilvinas Naujokas. – Jei atrankos režisieriui patinka tavo filmo scenarijus ir jis mato galimybes, kreipiasi į aktorių agentūras, o šios į aktoriaus vadybininkus“.

Tik tada, kai aktoriaus vadybininkas perskaito scenarijų ir tiki, kad jis tiks jo klientui, filmo scenarijus atsiduria aktoriaus rankose. „Tada jau aktorius pats sprendžia, skaityti ar ne, patinka jam ar ne“, – teigia Ž. Naujokas ir pripažįsta, kad nors schema ir sudėtinga, tačiau įdomi.

Richas Mento – toli gražu ne naujokas šioje srityje. Jis dirbo prie daugiau nei 50 filmų ir padėjo surasti jiems aktorius. Tarp jo darbų – visi serijos „Šokis hip-hopo ritmu“ („Step Up“) filmai, tarptautinę sėkmę pelniusio švedų režisieriaus Lasse Hallströmo drama „Brangusis Džonai“ („Dear John“) su Channingu Tatumu ir Amanda Seyfried, komedija „Be įsipareigojimų“ su Natalie Portman ir Ashtonu Kutcheriu.

Rich Mento

R.Mento atrinktų filmams aktorių sąraše – Willas Ferrellas, Johnas Malkovichius, Jaredas Leto, Robertas Pattinsonas, Mickey Rourke'as, Freida Pinto ir daugelis kitų.

Šiuo metu šio profesionalo taikiklyje – aktoriai romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijai. Ž.Naujokas patvirtina, kad R. Mento renka aktorius pagrindiniam vyriškam – Andriaus vaidmeniui, pagrindinės herojės Linos mamos Elenos vaidmeniui, sovietų karininkų Kretskio ir Komarovo vaidmenims.

Prodiuserio teigimu, nemažai vaidmenų filme bus skirta ir lietuvių aktoriams.

Jau patvirtina, kad pagrindinę filmo heroję – į Sibirą su šeima ištremtą merginą Liną vaidins aktorė Bel Powley, išgarsėjusi Sandanso kino festivalyje rodytame filme „Paauglės dienoraštis“.

Filmas, kurio darbinis pavadinimas „Pelenai sniege“ („Ashes in the Snow“), bus pradėtas filmuoti 2016 m. pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją