Naujausias britų režisieriaus Andrew Haigh’o darbas (anksčiau „Scanoramoje“ rodytas jo filmas „Savaitgalis“) kino kritikų buvo sutiktas audringomis ovacijomis, o už pagrindinius vaidmenis šiame filme Charlotte Rampling ir britų aktorius Tomas Courtenay’us Berlyno kino festivalyje buvo pripažinti geriausiais aktoriais bei apdovanoti „Sidabrinio lokio“ prizais.

Filme „45-eri metai“ pasakojama apie brandžią porą, kuri planuoja švęsti 45-ąjį santuokos jubiliejų. Likus vos kelioms dienos iki šventės, vyras sužino, jog kalnuose buvo rastas prieš daugybę metų dingusios jo buvusios mylimosios kūnas. Ši žinia sudrumsčia šeimos ramybę – kiek per šiuos metus jų santuokoje buvo tiesos, o kiek melo?

Jau pusę amžiaus kine vaidinančios Ch. Rampling filmografijoje puikuojasi daugybė žymiausiais kino apdovanojimais įvertintų filmų bei personažų, tačiau, pasak aktorės, vaidmuo šioje dramoje jai buvo išskirtinai artimas. Dvi nesėkmingas santuokas turėjusi Ch. Rampling itin skaudžiai išgyveno antrąsias skyrybas su garsiu prancūzų kompozitoriumi Jeanu Michelu Jaru. Iš spaudos sužinojusi apie vyro neištikimybę ir įklimpusi į depresiją aktorė asmeniškai pažino nusivylimo artimu žmogumi skonį.

„Tai istorija ne apie pavydą, o apie staiga užklumpantį suvokimą, jog gyvenimas pralėkė pro šalį, o tu jame atlikai tik antraplanį vaidmenį – nepažinai tų, kurie buvo arčiausiai tavęs, matei tik paviršių, bet nežvelgei giliau. Patyriau tai pati, todėl šis vaidmuo buvo labai asmeniškas ir net baigus filmavimo dieną namo grįždavau ne aš, o mano personažas,“ – pasakojo Ch. Rampling.

Aktorei pritarė ir kolega, jos sutuoktiniu filme tapęs T. Courtenay: „Charlotte buvo nuostabi. Ji vaidino nevaidindama. Kartais taip būna – kai istorija artima, prieš kino kameras ne apsimetinėji kažkuo kitu, o gyveni.“

Dramą „45-eri metai“ bus galima pamatyti šių metų Europos šalių kino forume „Scanorama“. Šiemet festivalis vyks lapkričio 5–22 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją