Vis garsiau kalbama, kad Bostono mafijos krikštatėvio rolė 52-ejų J.Deppui gali tapti nauja karjeros aukštuma ir atnešti glėbį apdovanojimų, mat pastaraisiais metais aktorius neretai imdavosi ne tokių sėkmingų vaidmenų. Vyriausiasis „Variety“ kino kritikas Scottas Foundas naujausioje filmo „Juodosios mišios“ apžvalgoje parašė, kad J.Bulgerio vaidmuo – „geriausia J.Deppo karjeros rolė“. Tokį aukštą įvertinimą apžvalgininkas grindžia aktoriaus kone susitapatinimu su jo personažu. „Tai – stiprus Johnny Deppo sugrįžimas. Įtaigus jo spektaklis atskleidžia J.Bulgerį ne kaip siaubūną, tačiau kaip sudėtingą asmenybę su pribloškiančia charizma, kuri į sociopatiškos jo personos kultą įpainioja ne tik bendražygius nusikaltėlius, bet ir teisėsaugos atstovus“, – rašo S. Foundas.

Kritiko teigimu, atpažinti J.Deppą prireikia keleto akimirkų, nes jo transformacija, kad ir matyta filmo „Juodosios mišios“ anonse, atrodo išties nepaprastai. Retėjantys šviesūs plaukai, kontaktiniai lęšiai ir pakeista veido forma sustiprina psichologinį J.Bulgerio paveikslą.

Tiesa, J.Deppo personažas – tai jo paties ir filmo kūrėjų istorijos interpretacijos vaisius. Nors Holivudo žvaigždė ne sykį mėgino susisiekti su dusyk iki gyvos galvos įkalintu J.Bulgeriu, kriminalinio pasaulio legenda susitikti su aktoriumi nepanoro. 86-erių J.Bulgerio advokatas Hankas Brennanas žurnalui „People“ kalbėjo, kad jo klientas filmo „Juodosios mišios“ žiūrėti neplanuoja, nes Holivudo gobšumas užkirto kelią realistiškam tikrovės atvaizdavimui. „Juostoje neatspindima tikroji mano kliento atveju įvykusi nelaimė – reali tų laikų grėsmė Bostonui, kiti šalies mastu vykę nusikaltimai bei vyriausybės bendrininkavimas, kalbant apie nužudymus, ir jų darbo principai taikant informatorių programas“, – dėstė jis.

Mažiau kaip po dviejų savaičių, spalio 2 dieną, Lietuvą pasieksiančiame filme „Juodosios mišios“ pasirodo gausus Holivudo žvaigždžių būrys: į aštuntojo dešimtmečio kriminalinę istoriją su J.Deppu drauge leidosi Kevinas Baconas, Benedictas Cumberbatchas, Joelis Edgertonas, Sienna Miller ir Dakota Johnson.

Filmo „Juodosios mišios“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)