Europos kino apdovanojimų statulėlė – vienas svarbiausių ir prestižiškiausių kino įvertinimų Europoje. Pasak filmo „Sangailės vasara“ prodiuserės Živilės Gallego, sėkmė būti tokių apdovanojimų nominantais – svarbus žingsnis ne tik šio filmo aktoriams, bet ir visos šalies kino industrijai.

„Patekti į Europos geriausių filmų sąrašą ir būti pristatytiems visiems Europos kino akademijos nariams vertinti filmą įvairiose nominacijose yra didelė garbė ir tai be abejo atkreips dėmesį į mūsų šalį ir į mūsų regiono kiną. Tai net tik galimybė varžytis dėl geriausio Europos filmo apdovanojimo, bet ir galimybė būti pastebėtiems ir įvertintiems šio filmo kūrėjams ir aktoriams“, – džiugią žinią komentavo ji.

Nominaciją reikšmingu įvertinimu pavadino ir „Sangailės vasaros“ režisierė Alantė Kavaitė. Jos teigimu, dėmesys Europos mastu pabrėžia juostos aktualumą ir stiprina jos pačios kaip europietės identitetą. „Jaučiuosi esanti europietė – gimusi vienoje šalyje, gyvenanti kitoje ir kurianti abiejose. Smagu, kad mene ištirpsta valstybių sienos“, – kalbėjo Lietuvoje ir Prancūzijoje dirbanti kino kūrėja.

Jei „Sangailės vasarai“ sėkmė šypsosis kaip ir iki šiol, filmo kūrėjai gruodį turės keliauti į Berlyną, kur gruodžio 12 dieną įvyks jau 28-oji Europos kino apdovanojimų ceremonija. Jos metu, rengėjų teigimu, įvertinami svarbiausi Europos kino metų pasiekimai.

Vokietijos sostinėje anksčiau sužibėti jau spėjo filmo aktorė Aistė Diržiūtė, kuri šių metų pradžioje viešėjo Berlyno kino festivalyje - Berlynalėje – kaip kylanti Europos kino žvaigždė, prestižinės naujų talentų programos „European Shooting Stars“ dalyvė.

Nespėjusieji pamatyti jaunatviškomis svajomis, kunkuliuojančiais jausmais ir širdį virpinančiais išgyvenimais alsuojančios juostos „Sangailės vasara“, vis dar gali išvysti filmą šalies kino teatruose. Kaip „The Hollywood Reporter“ rašė žinomas JAV kino kritikas Toddas McCarthy, ši juosta yra paprasta tačiau poetiška jaunystės istorija, nuspalvinta sodriais ir ryškiais vasaros vaizdais bei užgimstančiu jaunų moterų seksualumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)