– Kuo jus patraukė šis projektas ir kaip jis atsirado? Kas jo iniciatoriai?

Visa tai buvo sumanyta dar 2009 metais, kai nebuvo jokio politinio paaštrėjimo. Su serialu dirbo penki skirtingi režisieriai, tačiau prie ištakų stovėjo Erikas Skjoldbjergas – tas pats, kuris sukūrė švedų filmą „Nemiga“ („Insomnia“), paskui pagal jį Christoperis Nolanas sukūrė perdirbinį. Pagal žanrą „Okupuoti“ yra dešimties serijų politinis trileris, jis panašus į „Tėvynę“ („Homeland“) ir „Kortų namelį“ („The House of Cards“): įvardiju pačius garsiausius serialus, nes norisi lygiuotis į geriausius.

– Su šiuo darbu buvo susijęs populiarus norvegų rašytojas Jo Nesbo?

– Būtent. Tai ne romanas, siužetą jis sukūrė specialiai serialui pagal geriausias skandinaviško detektyvo tradicijas, tokių serialų kaip „Tiltas“ („The Bridge“) ar „Žmogžudystė“ („The Killing“). Arba „Mergina su drakono tatuiruote“ („Girl with the Dragon Tattoo“).

– Koks jūsų vaidmuo ir kaip vyko filmavimas?

– Kas dvi serijas filmavomės su kitu režisieriumi, scenarijus buvo rašomas ir perrašomas eigoje. Aš vaidinu Rusijos ambasadorę Norvegijoje ir iki pat galo nežinau, gera ji ar bloga, nes visi akcentai turi būti sudėlioti galutiniame montaže. Tikiuosi, kad ji visgi ne pati blogiausia. Tačiau tai paaiškės tik pabaigoje net ne šio, o kito sezono.

– Išeitų, kad ir filmavimo dalyviams tai buvo tam tikras detektyvas?

– Visiškai teisingai. O tikrojo detektyvo esmė tame, kad jūs ne tik nežinote, kuo baigsis, bet ir to, kas geras, o kas ne.

– Rusus jaudina, kaip pavaizduotas filme Rusijos vaidmuo...

– Negaliu komentuoti viso projekto, tik tiek kiek pati dalyvavau. Aš esu aktorė, o aktoriams tenka vaidinti visokius vaidmenis – ir žudikų, ir kieno tik nori. Tačiau tai, ką žinau iš prodiuserių ir režisierių, „Okupuoti“ – kinas ne apie Rusiją, o apie Norvegiją, apie tai, kaip norvegai išgyvendina politines krizes ir reaguoja į įsiveržimą. Visos likusios šalys – Rusija, Amerika, Europos Sąjunga – figūruoja tik jų santykyje su pagrindiniu siužetu.

– Ar tiesa, kad jūs pastaruoju metu įnikote į serialus?

– Galima ir taip pasakyti. Dabar filmuojuosi seriale „Volanderis“ („Wallander“) su Kennethu Branagh. Viena šio projekto dalis vadinasi „Rygos miesto šunys“. Dar vienas amerikiečių serialas, kuriame dalyvauju, vadinasi „Nemiga“, tačiau siužetas visiškai kitas nei anoje „Nemigoje“, apie kurią kalbėjome anksčiau. Apskritai, mano darbas šį rudenį iš tikrųjų susijęs su serialais ir su Skandinavija. Nors svarbiausia, kuo buvau užsiėmusi šiame sezone – Aleksejaus Učitelio filmas „Matilda“, kur atlieku imperatorės Marijos Fiodorovnos vaidmenį, ir darbas Maskvos Tautų teatre. Ten aš vaidinu spektaklyje „Žana“ ir repetuoju „Idiote“ su režisieriumi Maksimu Didenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)