Intriguojančio filmo apie superagentus premjeros proga kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie A.Vikander, kuri, kaip teigia Holivudo naujienų apžvalgininkai, šiuo metu ypač sparčiai kyla karjeros laiptais.

Alicia Amanda Vikander gimė Švedijos uostamiestyje Geteborge, teatro aktorės Marios Fahl ir psichiatro Svantės Vikanderio šeimoje.

Aktorės tėvai išsiskyrė, kai jai buvo penkeri. Ji augo su motina. Iš tėvo pusės ji turi dar penkis biologinius brolius ir seseris. A.Vikander teigimu, ji buvo laiminga, galėdama būti vienintele savo motinos dukra ir tuo pačiu mėgautis kas antrą savaitę didele jos tėvo šeima.

Nuo devynerių Alicia Geteborge lankė Karališkąją Švedijos baleto mokyklą. Būdama 15-os A.Vikander persikėlė mokytis į vyresniems mokiniams skirtą mokyklos padalinį Stokholme. Ji troško tapti primabalerina.

Aistrą vaidybai Alicia pajuto būdama 16-os, dirbdama su režisieriumi Tomasu Alfredsonu viename televizijos seriale, ir beveik metė baletą.

Nors Alicia kurį laiką tęsė karjerą baleto pasaulyje, po kelių metų jai teko išsižadėti balerinos puantų dėl patirtų pėdos ir nugaros traumų.

A.Vikander dusyk dalyvavo atrankose į teatro ir dramos mokyklą, tačiau nebuvo išrinkta. Vienu metu ji net buvo nutarusi tapti teisininke, tačiau taip ir nepradėjo mokslų, nusprendusi vytis svajonę būti aktore.

Aktorės ūgis – 166 cm.

Skandinavijoje Alicia išgarsėjo dėl jos rolės populiariame švedų televizijos seriale „Andra Avenyn“, kuris buvo rodomas nuo 2008 iki 2011 metų.

2010-aisiais A.Vikander debiutavo kine atlikusi pagrindinį Katarinos vaidmenį švedų dramoje „Pure“. Už šią rolę ji nusipelnė prestižinio Švedijos „Guldbagge“ apdovanojimo kaip geriausia aktorė.

2011-aisiais A.Vikander buvo organizacijos „European Film Promotion“ tituluota viena Kylančių Europos žvaigždžių.

Vaidmuo 2012-ųjų filme „Ana Karenina“ A.Vikander buvo pasiūlytas po to, kai jo atsisakė aktorė Saoirse Ronan. Ši juosta tapo jos debiutu Holivude.

Vienas įsimintiniausių aktorės prisiminimų iš filmo „Ana Karenina“ filmavimų – žiemą kaimo vietovėje prie Sankt Peterburgo praleistas laikas. Tuo metu oro temperatūra buvo nukritusi iki -40 °C, o ji penkias dienas su kolega Domhnallu Gleesonu (su juo aktorė vaidino ir 2015-ųjų filme „Ex Machina“, – red. past.) turėjo gyventi skurdžiai apstatytoje trobelėje be karšto vandens. Nuošalioje laukymėje aktorių saugumu rūpinosi rusai apsaugininkai, prižiūrėję, kad arti jų neprisėlintų vilkai ir lokiai.

A.Vikander svajoja nusifilmuoti Larso von Triero, Terrence‘o Malicko ir Quentino Tarantino filmuose.

Aktorės draugės – populiaraus Švedijos dueto „Icona Pop“ narės Aino Jawo ir Caroline Hjelt. Merginos 2012-aisiais penkis mėnesius kartu gyveno Londone.

Švedų, čekų ir danų filmuotame 2012-ųjų filme „Karališkasis romanas“ A.Vikander suvaidino jauną karalienę, ištekėjusią už pakvaišusio Danijos karaliaus Kristiano VII. Aktorei ši rolė buvo pasiūlyta po itin ilgo atrankos proceso, kurio metu filmo kūrėjai nesugebėjo rasti tinkamos kandidatės. Tiesa, tam, kad suvaidintų Danijos karalienę Karoliną Matildą A.Vikander turėjo įvaldyti danų kalbą, kurios ji iki tol nemokėjo. Aliciai pavyko pasiekti reikiamą lygį per du intensyvių pamokų mėnesius. Filmo kūrėjai neslėpė, kad jei jai nebūtų pavykę, filmas, ko gero, apskritai nebūtų išvydęs dienos šviesos.

Maždaug 2012-aisiais pradėjo sklandyti gandai, kad Alicia mezga romantiškus santykius su Holivude įsitvirtinusiu jos tautiečiu, serialo „Tikras kraujas“ žvaigžde Alexanderiu Skarsgardu, tačiau abu aktoriai jų romaną neigė, kartodami, jog jie – tik draugai.

Nuo 2014-ųjų pabaigos A.Vikander susitikinėja su 38-erių aktoriumi Michaeliu Fassbenderiu. Jie drauge vaidino filme „The Light Between Oceans“, kuris pasaulio kino teatrus turėtų pasiekti dar šiemet.

Varžybose dėl Avos vaidmens filme „Ex Machina“ A.Vikander nurungė kolegę Felicity Jones.

2015-aisiais A.Vikander persikėlė gyventi į Londoną.

Šių metų liepą aktorė buvo paskelbta naujuoju prabangaus „Louis Vuitton“ prekės ženklo veidu.

A.Vikander produktyvumas tiesiog fenomenalus – iš viso ji suvaidino net aštuoniuose filmuose, kurių premjeros jau įvyko ar tebėra suplanuotos 2015-aisiais.

Aktorė apie jos švedei nebūdingą išvaizdą: „Manęs vis klausia – iš kur kilę mano tėvai. Abu jie iš mažų kaimelių, iš Švedijos šiaurės ir pietų. Taip pat ketvirtadalis mano kraujo – suomiškas, tačiau, tai nepaaiškina, kodėl esu tamsių akių ir tamsių plaukų.“

Apie ryšį su tėvais: „Mano tėvai visuomet mane įtraukdavo į intelektualius pokalbius apie žmones, apie personažus, apie tai, kaip veikia vieni ir kiti. Mano tėtis ir mama iki šiol skaito visus scenarijus, kuriais aš susidomiu.“

Filmo „Šnipas iš U.N.C.L.E.“ vaizdo klipą su automobilių gaudynėse dalyvaujančia A.Vikander pamatyti galite čia:

Puikiu humoru pagardintame filme „Šnipas iš U.N.C.L.E.“ superagentai bandys slapčia neutralizuoti su naciais siejamą grupuotę, rezgančią planą sukurti atominę bombą. Tarptautinių nusikaltėlių paieškos, fatališkų moterų vilionės ir agentų mėginimai išgelbėti pasaulį nepaliks abejingų. Veiksmo filmas „Šnipas iš U.N.C.L.E.“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Šnipas iš U.N.C.L.E.“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją