Ilgai lauktam filmui „Pikseliai“ pasiekus kino teatrus, kviečiame sužinoti daugiau įdomybių apie 46-erių P.Dinklage’ą, kurį nepasitikėjimas savimi paauglystėje sutvirtino ir įkvėpė laikytis savųjų principų suaugus su dar didesniu atkaklumu.

Aktoriaus ūgis – tik 135 cm dėl to, kad P.Dinklage’as serga įgimta kremzlių distrofija vadinama achondroplazija. Šios ligos požymis – sutrikęs kaulų augimas, dėl kurio vyras yra neproporcingo sudėjimo ir turi trumpesnes kojas bei rankas. Ši liga yra paveldima ir diagnozuojama naujagimiams, tačiau iki šiol nėra atrasta jokių jos gydymo būdų.

Naujajame Džersyje gimusio P.Dinklage’o mama Diane dirbo pradinių klasių mokytoja, o jo tėvas Johnas Carlas Dinklage’as buvo draudimo brokeris. Abu aktoriaus tėvai yra vidutinio ūgio, kaip ir jo vyresnysis brolis Johnas, kuris yra smuikininkas.

Aktoriaus pavardės kilmė yra vokiška.

Peteris lankė katalikišką berniukų vidurinę mokyklą. Jis nebuvo sportiškas, mėgo vilkėti juodus drabužius. Jis dažniausiai laikėsi atokiau nuo klasės draugų, praleisdamas daugiausiai laiko nugrimzdęs į savuosius apmąstymus.

1991-aisiais Peteris baigė dramos mokslus Vermonte esančiame Beningtono koledže. Čia jo pravardė buvo Dinkas, jis turėjo hipišką ilgų plaukų šukuoseną ir mėgo išgerti.

Nors karjeros pradžioje P.Dinklage‘as vertėsi labai sunkiai, jis iš principo nesutiko filmuose atlikti elfų ar leprekonų vaidmenų, nes, jo nuomone, tai žemina ir skatina stereotipus apie mažaūgius.

Pirmąsyk didžiajame ekrane Peteris pasirodė 1995-aisiais, filme Gyvenimas užmarštyje“ (angl. „Living in Oblivion“), kur jis suvaidino nykštuką-aktorių, gaunantį tik stereotipinius, „jo ūgiui tinkančius“ vaidmenis. Nors debiutinė jo juosta sulaukė pasisekimo, tikrasis aktoriaus proveržis kino industrijoje įvyko jam nusifilmavus 2003-ųjų filme „Stoties viršininkas“ (angl. „The Station Agent“).

Nuo 2005-ųjų P.Dinklage‘as yra vedęs teatro režisierę Ericą Schmidt. 2011-aisiais porai gimė duktė, kuriai jie davė Zelig vardą. Aktorius su šeima gyvena Manhetene.

Nuo 16-os metų P.Dinklage‘as yra vegetaras. Jis remia amerikiečių gyvūnų apsaugos organizaciją „Farm Sanctuary“. Jei ekrane aktoriaus herojams tenka valgyti mėsą, žinokite, kad iš tiesų jis kramto jos pakaitalus – sojų pupelių sūrio tofu produktus.

P.Dinklage‘as buvo vienas pirmųjų patvirtintų serialo „Sostų karai“ aktorių. Jam nereikėjo net eiti į atranką – pats maginės fantastikos romanų sagos „Ledo ir ugnies giesmė“, pagal kurią kurtas serialo scenarijus, autorius George‘as R.R.Martinas norėjo, kad Tiriono Lanisterio vaidmenį atliktų būtent Peteris.

Su aktore Lena Headey, kuri seriale „Sostų karai“ įkūnijo Tiriono nekenčiančią seserį Sersi Lanister, P.Dinklage‘as buvo pažįstamas dar iki serialo filmavimų. Būtent jis pasiūlė prodiuseriams L.Headey kandidatūrą šiai rolei.

Aktorius yra paskolinęs balsą tarptautinės gyvūnų teisių gynimo organizacijos PETA vaizdo klipui „Face your Food“, kuriame pasisakoma už veganišką dietą. Įspėjame, kad kai kurie šio klipo vaizdai gali šokiruoti:

2012-aisiais atsiimdamas „Auksinį gaublį“ kaip Geriausias antrojo plano aktorius už Tiriono Lanisterio vaidmenį seriale „Sostų karai“, P.Dinklage‘as savo kalboje paminėjo tokia pat liga kaip jis sergantį vyrą, kuris buvo suluošintas prie baro dėl to, kad yra nykštukas.

Aktorius turi šunį, kurio vardas Kevinas.

Žurnalas „The New York Times“ įvardijo P.Dinklage‘ą kaip vieną iš aštuonių aktorių, kurie televiziją pavertė menu.

Peteris yra juokavęs, kad vieną dieną jis sukurs vardinius kvepalus ir tuomet sulauks pasaulinės šlovės.

Prieš tapdamas aktoriumi P.Dinklage‘as grojo muzikos grupėje pavadinimu „Whizzy“. Pasak jo, kolektyvas grojo „punk-funk-rap“ mišinį. Vieno ypač energingo pasirodymo metu aktorius susižeidė. Jis iki šiol turi randą ant veido.

Įvertinti P.Dinklage’o vokalinius sugebėjimus galite išgirdę šį specialaus projekto „Sostų karai: Miuziklas“ anonsą:

P.Dinklage’as yra uždainavęs populiariame vaikams skirtame JAV seriale „Sesame Street“:

Aktorius yra dusyk atlikęs tą patį vaidmenį – 2007-ųjų britų komedijoje „Mirtis per laidotuves“ (angl. „Death at Funeral“) ir 2010-aisiais išleistame šios juostos amerikietiškame variante.

P.Dinklage’as apie jo ūgį: „Kai buvau jaunesnis, žinoma, išgyvenau. Paauglystėje buvau piktas, pilnas kartėlio ir užsidaręs savyje. Tačiau su amžiumi supratau, kad privalau turėti humoro jausmą. Supratau, kad tai – ne mano problema, o tų, kurie iš manęs šaiposi.“

Apie buvimą vegetaru: „Man patinka gyvūnai. Visi gyvūnai. Nenuskriausčiau katino ar šuns, taip pat neskriausčiau ir vištos ar karvės. Nenoriu, kad kas nors kitas jiems teiktų skausmą dėl manęs. Dėl to mėsos ir nevalgau.“

Apie laisvalaikį: „Vakare tiesiog sėdžiu, skaitau knygą, geriu arbatą ir išvedu šunį pasivaikščioti. Štai toks įdomus ir jaudinantis mano gyvenimas.“

Apie save: „Nemėgstu socializuotis susibūrimuose. Aš – atsiskyrėlis. Aktoriaus gyvenimas gali būti labai vienišas.“

Apie superherojus: „Mano mėgstamiausias superherojus, ko gero, Betmenas. Nes jis neturi jokių ypatingų galių, jis tik žmogus ir jo asmenybė gana tamsi.“

P.Dinklage‘as naujajame filme „Pikseliai“ žavės žiūrovus jam būdingu humoru. Rimtu veidu dėstydamas reiklavimus JAV prezidentui, kurį įkūnijo „Prekybos centro kietuolis“ filmų aktorius Kevinas Jamesas, jis privers publiką leipti juokais. Ko verta vien P.Dinklage’o personažo šukuosena – filme jis pasirodo apsikirpęs pagal devintojo dešimtmečio madą, kuomet priekyje ir šonuose plaukai trumpi, o gale – ilgi.

Pagal „Pikselių“ scenarijų 46-erių Holivudo žvaigždės įkūnytas Edis Plantas, kurio pravardė – „The Fire Blaster“, devintajame dešimtmetyje priklausė vaizdo žaidimų aistruolių kvartetui. Ketveriukė, kurią sudarė Semas (akt. Adamas Sandleris), Vilas (akt. K.Jamesas), Ladlou (Joshas Gadas) ir Edis ne sykį gelbėjo pasaulį. Tiesa, ne realybėje, o žaisdami žaidimus. Šįsyk jų laukia kur kas pavojingesnė misija.

Kaip P.Dinklage’o herojus kaunasi su „Pac-Man“ pamatyti galite čia:

Puikūs aktoriai, daugybė šmaikščių pokštų ir klasikiniai vaizdo žaidimai fantastinėje veiksmo ir nuotykių komedijoje „Pikseliai“ jau laukia žiūrovų šalies kino teatruose.

Lietuviškai titruotas filmo „Pikseliai“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)