Jau nuo pirmųjų metų “Golden Apricot” festivalis garsėja išskirtiniais svečiais. Šiais metais tarp festivalio žiūrovų minimos ir dviejų garsių aktorių pavardės – viena žymiausių italų kino ekrano žvaigždžių Ornela Mutti ir legendinė Nastassja Kinski, dirbanti su tokiais režisieriais kaip Romanas Polanskis, Wimas Wendersas, Francis Fordas Coppola.

Filmas “Meistras ir Tatjana” pasakoja legendinio lietuvių fotografo Vito Luckaus gyvenimo ir meilės istoriją. Namuose Vitas laikė gyvą liūtą. Aplinkiniai šį žmogų vadino vikingu, kopijavo jo manieras, išvaizdą, žavėjosi, stebėjosi, pavydėjo, bijojo, perpasakodavo būtas ir nebūtas istorijas. Su fotoaparatu jis išmaišė visą Sovietų Sąjungą. Vilniuje gyveno su gražuole žmona Tatjana ir jie tapo vieną ryškiausių 7‐ojo dešimtmečio porų. Ne mažiau ryškūs buvo ir jų namai – visada pilni vaišių, svečių iš tolimiausių pasaulio kampelių ir pokalbių iki aušros. Vitą Luckų prarijo aistra meilei, tiesai ir fotografijai.

Genialaus kūrėjo gyvenimo ir aistringos meilės istorija Lietuvos kino teatruose pasirodys spalio 16 dieną. Filmo išleidimą lydės kūrybinės grupės kelionė po šalies miestus ir miestelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)