Kino kūrėjai jau yra nufilmavę ir pakalbinę Čilės prezidentę Michellę Bachelet, buvusią Švedijos užsienio reikalų ministrę Margot Wallstrom, Tarptautinio valiutos fondo vadovę Christine'ą Lagarde, buvusią Australijos premjerę Julią Gillard.

Filme taip pat ketinama atskleisti ir tenisininkės Serenos Williams, Nobelio taikos premijos laureatės Malalos Yousafzai gyvenimus.

Dokumentiniame BBC filme, kurio premjera planuojama kitų metų pradžioje, žiūrovai išvys ir Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.
BBC komanda kuria filmą apie Dalią Grybauskaitę

Filme siekiama atskleisti jos asmenybė, kodėl ji nusprendė tapti šalies vadove. Filmo kūrėjai taip pat domėjosi ir geopolitine situacija. BBC kūrėjai į Lietuvos prezidentę atkreipė dėmesį kaip į drąsią lyderę, kuri nebijo garsiai kalbėti apie grėsmes ir, kaip patys įvardino, yra ryški Europos lyderė.

„Pernai dirbau su Lietuvos prodiusere Neringa Medutyte. Kartą susitikome kavos, prakalbome apie galingiausias planetos moteris, kurios savo darbais keičia pasaulį. Ji man plačiau papasakojo apie situaciją Lietuvoje ir tvirto charakterio šalies vadovę. Nusprendžiau pasirinkti Dalią Grybauskaitę kaip vieną iš filmo herojų“, – DELFI pasakojo režisierius James'as Roganas.

Oskaru įvertintas kino kūrėjas, BAFTA narys neslėpė, kad jam visada yra didelis iššūkis daryti interviu su valstybių vadovais. Tačiau pažintis su D. Grybauskaite pranoko visus lūkesčius.

„Manau, kad ji neturi patirties duodant tokius interviu. Tačiau ji mus labai šiltai priėmė. Praleidome daug laiko kartu. Turėjome galimybę iš arti susipažinti su jos darbu, suprasti jos pasaulėžiūrą. Ji iš tiesų yra įspūdinga asmenybė“, – komplimentų mūsų šalies vadovei negailėjo režisierius J. Roganas.
Dalia Grybauskaitė ir BBC žurnalistai

Londone gyvenanti lietuvių režisierė, prodiuserė ir žurnalistė Neringa Medutytė jam antrino, kad BBC kino kūrėjų komandą maloniai nustebino tiek Lietuva, tiek jos šalies vadovė. Pasak jos, tarptautinėje erdvėje mūsų mažos valstybės naujienos neretai pasimeta tarp žinių iš šalių ginančių. Todėl tai, kad režisierius pamatė Lietuvą kaip itin išsivysčiusią šalį, iš arti susipažino, kokios grėsmės kyla mūsų šaliai, yra labai svarbu.

„James'as kūrė filmą apie įtakingiausias pasaulio moteris. Ši tema man pasirodė labai įdomi. Papasakojau, kad mes Lietuvoje taip pat turime kuo didžiuotis. Pasakiau, kad labai didžiuojuosi mūsų šalies prezidente ir jos dabartine pozicija. Buvau suinteresuota, kad režisierius su kino kūrėjų komanda atvažiuotų į Lietuvą ir parodytų, kad mes šiuo metu turime ypatingą lyderę, kuri pristato mus Europai ir pasauliui“, – pasakojo filmo prodiuserė N. Medutytė.

Kino kūrėjai Lietuvoje viešėjo dvi dienas. Filmavo D. Grybauskaitę vizito į Ruklą metu, taip pat kartu su prezidente lankėsi Kairėnuose, kur vyko Šiaurės ir Baltijos šalių Vidurvasario šventė. BBC komanda taip pat kalbino Rasą Juknevičienę, Leonidą Donskį.

„The Power of Woman“ bus rodomas „BBC World“ kanalu, kuris turi per 100 milijonų žiūrovų.

BBC viešnagės Lietuvoje akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (780)