Artėjant kvapą gniaužiančių vaizdų kupino filmo „San Andreas“ premjerai, kviečiame sužinoti įdomių faktų apie 43-ejų D. Johnsoną, kurio kelias jaunystėje buvo tikrai ne rožėmis klotas.

Haivarde, Kalifornijoje, gimusio imtynininko ir aktoriaus Dwayne’o Douglaso Johnsono žinomiausia pravardė – Uola, tačiau jis buvo vadinamas ir Dewey, The People's Champion, The Brahma Bull bei The Great One.

Aktorius yra vienas Holivudo aukštaūgių, jo ūgis – 193 cm.

D. Johnsono tėvas Rocky Johnsonas – Kanadoje gimęs profesionalus imtynininkas Rocky Johnsonas. Samojietiškų šaknų turinti aktoriaus motina Ata taip pat kilusi iš imtynininkų šeimos – iš Samoa kilęs jos tėvas Peteris Fanene Maivia buvo profesionalus imtynininkas. Būtent dėl kraujo ryšių su pastaruoju Dwayne‘as priklauso legendinei Anoaʻi Amerikos Samoa imtynininkų šeimai.

Kai Dwayne‘ui buvo 14-a, Havajuose, Honolulu, gyvenusi jo šeima buvo iškeldinta iš namų – nors jo tėvas buvo pakankamai gerai žinomas, uždirbamų pinigų neužteko ir kelionėms į varžybas, ir sąskaitoms apmokėti. D. Johnsonas paauglystėje nesvarstė siekti tėvo pėdomis, nes matė, kaip sunkiai verčiasi jo artimieji.

Paauglystės metais Havajuose Dwayne‘as buvo susidėjęs su vagišių gauja, kuri apšvarindavo turistus ir prabangių parduotuvių lankytojus, vogdavo papuošalus ir grynuosius. Tiesa, nusikaltėlis iš būsimo aktoriaus buvo nekoks – jis vis įkliūdavo pareigūnams. Iki 17-os metų D. Johnsoną suėmę buvo aštuonis ar devynis kartus.

Būdamas vidurinėje Dwayne’as žaidė amerikietišką futbolą ir svajojo tapti profesionalu. Iš Majamio universiteto už sportinius pasiekimus jis gavo stipendiją mokslams. Universitete jis ir toliau tęsė puikius pasirodymus amerikietiško futbolo aikštėje.

Nors sportas užėmė svarbią vietą studento Dwayne‘o gyvenime, mokslus jis sugebėjo pabaigti. Jis turi bakalauro laipsnį, o jo pagrindiniais dalykais buvo psichologija ir kriminologija.

D.Johnsonas yra prisipažinęs, kad žaisdamas amerikietiškąjį futbolą yra vartojęs steroidų, tačiau griežtai neigė jų vartojęs besivaržydamas imtynių pasaulyje.

1995-aisiais D.Johnsonas patyrė nugaros traumą, kuri jam kainavo vietą JAV Nacionalinėje Futbolo lygoje (NFL). Po to jis pasirašė trejų metų kontraktą su Kanados lyga, tačiau po metų šį nutraukė, kad galėtų siekti karjeros imtynių ringe.

Jaunystėje Dwayne‘as kentėjo nuo depresijos – jo šeima kėlėsi gyventi iš vienos vietos į kitą per tuziną kartų, jie gyveno Havajuose, Pensilvanijoje ir net Naujojoje Zelandijoje. D.Johnsono tėvo dažniausiai nebūdavo namuose. Nors vaikinas lengvai užmegzdavo pažintis, jam dėl nuolatinio kraustymosi nepavyko turėti draugų. Tačiau tamsiausiu depresijos laiku jis vadina stuburo traumą, kuri užkirto kelią išsvajotai amerikietiškojo futbolo profesionalo karjerai.

Dešimtojo dešimtmečio viduryje Dwayne‘as pradėjo imtynių treniruotes. Jo treneriu buvo ne kas kitas, o jo paties tėvas Rocky Johnsonas.

Jungtinių Valstijų Imtynių Asociacijos (USWA) varžybose D.Johnsonas debiutavo pasivadinęs Flex Kavanah, nes nenorėjo būti siejamas su profesionaliais giminaičiais. Tačiau toks nenoras truko neilgai – netrukus Dwayne‘as persivadino Rocky Maivia – tėvo ir motinos tėvo garbei. Jis buvo pirmasis Pasaulio imtynių federacijos (WWF) trečiosios kartos imtynininkas.

1995-aisiais Dwayne‘as pirmąsyk pasirodė kine filme „Star Trek: Voyager“, kur jis atliko epizodinį ateivio imtynininko vaidmenį.

Garsiąją pravardę Uola (angl. „The Rock“) D.Johnsonas ringe pradėjo naudoti nuo 1997-ųjų.

D.Johnsonas vedė Dany Garcią 1997-ųjų gegužės 3-ąją, dieną po jo 25-ojo gimtadienio. Nors jiedu susitikinėjo ne vienerius metus, su mylimosios tėvais Dwayne‘as susipažino tik prieš pat vestuves.

Pirmagimės Simone Alexandra pora susilaukė 2001-ųjų rugpjūtį. 2007-aisiais D.Johnsonas ir žmona paskelbė besiskiriantys, bet ketinantys visą gyvenimą išlikti geriausiais draugais. Dany Garcia yra Dwayne‘o vadybininkė.

D.Johnsonas tapo pirmuoju asmeniu septynis kartus tapusiu WWE (World Wrestling Entertainment) pasaulio čempionu.

D.Johnsonas pasirodė 2000-ųjų Wyclefo Jeano singlo „It Doesn‘t Matter“ vaizdo klipe.

2000-aisiais D.Johnsonas yra vedęs populiarų improvizacinį-muzikinį situacijų šou „Saturday Night Live“. Po šio pasirodymo jis pradėjo sulaukti Holivudo kino studijų pasiūlymų filmuotis.

D.Johnsonas yra 2000-aisiais išleistos jo autobiografijos „The Rock Says...“ bendraautoris. Knyga debiutavo pirmuoju numeriu prestižiniame „The New York Times“ bestselerių sąraše ir jame išsilaikė net penkis mėnesius.

Pirmąjį pagrindinį vaidmenį kine D.Johnsonas atliko 2001-ųjų filme „Mumijos sugrįžimas“. Jo honoraras siekė 5,5 mln. JAV dolerių ir aktorius buvo įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą kaip aktorius, gavęs didžiausią pirmąjį honorarą už pagrindinę rolę.

Būtent D.Johnsonas buvo pasirinktas įkūnyti Džonį Bravo planuotoje animacinio serialo „Johnny Bravo“ kino ekranizacijoje, tačiau projekto darbai buvo nutraukti.

Nors Dwayne‘as nėra gimęs Kanadoje, 2009-aisiais jis tapo šios šalies piliečiu, kai buvo pakeistas Kanados pilietybės įstatymas – pilietybė buvo suteikta vaikams, kurių bent vienas iš tėvų yra gimęs Kanados teritorijoje. Taip pat aktorius turi JAV pilietybę.

Ruošdamasis pagrindiniam vaidmeniui 2014-ųjų filme „Heraklis“ D. Johnsonas valgydavo net septynis kartus per dieną – jo dienos racione buvo net 14-os kiaušinių baltymai ir beveik pusantro kilogramo mėsos. Tokios dietos jis laikėsi net 22 savaites.

D.Johnsonas yra geras aktoriaus ir buvusio Kalifornijos gubernatoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio bičiulis.

Aktorius turi pagarbą reiškiančią dalinę samojiečių pe‘a tatuiruotę, kuri jam buvo padaryta 2003-aisiais.

2006-aisiais D.Johnsonas įkūrė „Dwayne Johnson Rock Foundation”, labdaros organizaciją, dirbančią su mirtinomis ligomis sergančiais ir rizikos grupėje esančiais vaikais.

2007-aisiais aktorius ir jo buvusi žmona paaukojo 1 mln. JAV dolerių Majamio universitetui, kuriame jiedu susipažino. Lėšos buvo skirtos universiteto amerikietiškojo futbolo stadiono ir jo prieigų atnaujinimui.

Žurnalo „Forbes“ aktorių, kurie kino kompanijoms 2013-aisiais uždirbo daugiausia pinigų, sąraše D.Johnsonas užėmė pirmąją vietą su 1,3 mlrd. JAV dolerių.

2015-aisiais D.Johnsonas įsišventino teisėtu Kalifornijos valstijos ministru, kad nustebintų atsidavusį jo gerbėją atlikdamas apeigas per jo vestuves. Visą staigmeną jaunikiui ir ceremoniją išvysti galite čia: https://www.youtube.com/watch?v=J-B7UJtvlLM

Filme „San Andreas“ D.Johnsono herojus Rėjus – gelbėtojų sraigtasparnio pilotas, visą gyvenimą padėjęs bėdos ištiktiems žmonėms. Kaliforniją sudrebina itin galingas devynių balų stiprumo žemės drebėjimas. Įsivyrauja chaosas, tačiau Rėjus negali pasiduoti panikai – jis privalo išgelbėti dukterį (akt. Alexandra Daddario). Drauge su buvusia žmona (akt. Carla Gugino) jis leidžiasi į kelionę iš Los Andželo į San Fransiską, kur jų vienturtė dar gali būti gyva.

D.Johnsonas ir įspūdingi griūvančios Kalifornijos vaizdai filme „San Andreas“ Lietuvos žiūrovų kinuose lauks nuo gegužės 29 dienos.

Filmo „San Andreas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)