Pačios Ch.Theron teigimu, filmo kūrėjų sumanymas buvo sukurti du lygiaverčius personažus – suteikti Pašėlusiam Maksui (akt. Tomas Hardy) stiprios valios porininkę, kuriai nesudrebėtų ranka ginti tai, kuo ji tiki.

Daugiau kaip tris dešimtmečius lauktos naujosios Pašėlusio Makso kelionės dalies premjeros proga, kviečiame artimiau susipažinti su stilingąja 39-erių Charlize Theron, kuri postapokaliptinėje filmo „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ dykynėje tapo negailestinga, vyrams jėga prilygstančia kelio kovotoja.

Aktorės ūgis – 177 cm.

Jos pravardė – Charlie.

Ch.Theron gimė Benoni mieste Pietų Afrikos Respublikoje. Ji yra vienturtė.
Charlize Theron, 14 metų

Fermoje augusi Charlize lankė vietinę pradinę mokyklą, kurioje nepritapo – vaikai tyčiojosi iš jos, nes ji turėjo nešioti akinius, berniukai jos nemėgo, o mergaitės apkalbinėjo. Tuo metu, kaip ji sakė viename interviu, jos geriausias draugas buvo ožys Bokas.

Dar viena jaunosios aktorės bėda buvo dantys – jų ji neturėjo iki pat 11-os metų, mat pieniniai Charlize dantys iškrito dėl to, kad vaikystėje ji sirgo gelta ir beviltiškai sugedę dantys buvo šalutinis antibiotikų efektas.

Kai Charlize buvo 15-a, jos tėvas, kuris buvo alkoholikas, užpuolė jos motiną, grasino jai ir dukrai. Ch.Theron motina sutuoktinį nušovė. Jos poelgis buvo įvertintas kaip savigyna ir moteriai nebuvo pateikti jokie kaltinimai.

Nuo 4-erių Charlize šoko baletą. Būdama 18-os ji įsidarbino „Joffrey Ballet“ baleto trupėje Niujorke, kur pasirodė „Gulbių ežero“ ir „Spragtuko“ pastatymuose. Baleto šokėjos karjerą Charlize teko nutraukti po to, kai ji susižeidė kelį.

Nuo 14-os metų Ch.Theron dirbo modeliu, o kai merginai buvo 16-a, ji laimėjo kontraktą dirbti mados pristatymuose Milane.

Aktorės gimtoji kalba yra Afrikanų, o anglų – pirmoji užsienio.

Ch.Theron pasirodė visiškai apsinuoginusi 1999-ųjų gegužės „Playboy“ žurnale. Jos nuotraukos buvo darytos gerokai anksčiau – dar prieš tai, kai ji išgarsėjo. Aktorė mėgino užkirsti kelią jų spausdinimui, tačiau nesėkmingai.

Į žurnalo „People“ 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą Ch.Theron pateko 2000-aisiais.

Ch.Theron atsisakė pagrindinio vaidmens 2001-ųjų filme „Perl Harboras“, kad galėtų su Keanu Reevesu vaidinti 2001-ųjų juostoje „Saldus lapkritis“.

Tam, kad mestų rūkyti, Ch.Theron lankė hipnozės terapijos seansus.

Agentas ir talentų ieškotojas Johnas Crosby Ch.Theron atrado 1994-aisiais viename Holivudo bankų, kuomet pastebėjo merginą, šaukiančią ant banko darbuotojo, atsisakiusio išgryninti jos pateiktą čekį.

Mėgstamiausias Ch.Theron aktorius – Tomas Hanksas.

Iki vaidmens 2003-ųjų filme „Monstras“, kuriame Charlize įkūnijo serijinę žudikę Aileen Wuornos ir už kurį buvo įvertinta „Oskaru“, aktorė buvo laikoma „dar vienu gražiu Holivudo veideliu“.

2004-aisiais, filmuodamasi fantastiniame veiksmo filme „Aeon Flux“, Charlize susižeidė kaklą. Laimei, trauma nebuvo rimta ir jai neteko gulėti ligoninėje, tačiau filmavimai buvo sustabdyti kelioms savaitėms.

Pagrindiniam vaidmeniui filme „Aeon Flux“ Charlize nusidažė plaukus juodai.

Ch.Theron yra „Dior“ kvepalų „J‘Adore“ bei prabangių šveicariškų laikrodžių „Raymond Weil“ veidas.

Aktorė yra gera 2005-ųjų filmo „Šiaurės šalis“ kolegos Jermy Rennerio bičiulė. Kiti garsūs Charlize draugai – Keanu Reevesas, Woody Harrelsonas ir Billas Paxtonas.

Žurnalas „Esquire“ 2007-aisiais titulavo Ch.Theron seksualiausia planetos moterimi.

Charlize ir jos motina Gerda Jacoba Aletta turi derančias auksinių žuvelių tatuiruotes virš kulkšnies. Jos tarpusavyje visuomet kalbasi Afrikanų kalba.

Žinoma moteris kenčia nuo obsesinio-kompulsinio sutrikimo, kuomet asmuo nerimauja ir negali atsikratyti įkyrių minčių. Ch. Theron negali atsipalaiduoti viešbutyje ar nuomotuose namuose, kol nepatikrina kiekvienos spintos ir spintelės.

Aktorė aktyviai dalyvauja moterų teises ginančių organizacijų iniciatyvose bei palaiko gyvūnų teises globojančios organizacijos PETA veiklą. Ch. Theron skatina žmonės nedėvėti ir neįsigyti kailio dirbinių.

Ch. Theron turi savo labdaros organizaciją „Charlize Theron Africa Outreach Project“, kurios tikslas – sumažinti ŽIV ir AIDS paplitimą bei seksualinį smurtą Afrikos jaunimo gretose.

Ch.Theron turi įsūnį Jacksoną, kurio įvaikinimo procesas buvo baigtas 2012-ųjų kovą. Praėjus keturiems mėnesiams po to aktorė grįžo į filmavimo aikštelę, kad nusifilmuotų filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“.

Los Andžele gyvenanti Charlize 2007-aisiais oficialiai tapo JAV piliete, išlaikydama Pietų Afrikos Respublikos pilietybę.

Nuo 1997 iki 2001-ųjų aktorė susitikinėjo su grupės „Third Eye Blind“ lyderiu Stephanu Jenkinsu, vėliau draugavo su airių aktoriumi Stuartu Townsendu. Pora išsiskyrė 2010-ųjų sausį po beveik 9-erių draugystės metų.

Nuo 2014-ųjų pradžios Ch.Theron yra kartu su aktoriumi Seanu Pennu, kuris viešai yra sakęs, kad ji – jo gyvenimo moteris.

2015-ųjų sausį S.Pennas oficialiai įsivaikino Ch.Theron įsūnį Jacksoną.

Aktorės garaže stovi „Harley Davidson“ motociklas, kuriuo ji mielai važinėjasi.

Ch.Theron yra viešai pareiškusi, kad susituoks tada, kai visose JAV valstijose bus legalizuotos tos pačios lyties asmenų santuokos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)