BBC televizijos mini seriale „Politiko žmona“, ji įkūnijo politikę, prieš sutuoktinio valią siekiančią tapti Didžiosios Britanijos ministre pirmininke. O štai naujojoje romantinėje komedijoje „Naktis be karūnos“ (angl. „A Royal Night Out“) E.Watson herojė užėmė bene aukščiausias įmanomas pareigas – tapo Anglijos karaliene Elizabeth, geriau žinoma kaip Karalienė Motina.

Filmo „Naktis be karūnos“ istorija rutuliojasi Pergalės dieną Europoje, 1945-ųjų gegužės 8 dieną, kuomet jaunosios princesės Elizabeth II ir jos sesuo Margaret išleidžiamos iš karališkųjų rūmų, kad gatvėse su minia galėtų atšvęsti Antrojo pasaulinio karo pabaigą. E.Watson herojė – jų motina, spėjanti juostoje parodyti savo griežtą būdą. Gegužės 15 dieną įvyksiančios „Naktis be karūnos“ premjeros proga, kviečiame daugiau sužinoti apie 48-erių E. Watson, aktorę, kuriai buvo parašytas Amelijos vaidmuo filme „Amelija iš Monmartro“.

Londone gimusios E. Watson ūgis – 173 cm.

Aktorės motina Katharine buvo anglų kalbos mokytoja, o jos tėvas Richardas – architektas. E. Watson motina 2010-aisiais mirė nuo encefalito. Aktorė keliavo su ja atsisveikinti, tačiau pavėlavo penkias minutes.

Emily nebuvo maištautoja – save paauglystėje ji apibūdino kaip „malonią, pareigingą vidurinės klasės mergaitę“.

Trejus metus E. Watson studijavo anglų literatūrą Bristolio universitete.

Pabaigusi bakalaurą Emily mėgino įstoti į dramos mokyklą, tačiau į ją nepateko. Jai pasisekė gauti vietą tik po trejų metų, per kuriuos ji dirbo kanceliarinį darbą ir buvo padavėja.

1992-aisiais E. Watson prisijungė prie Karališkosios Shakespeare´o kompanijos (angl. Royal Shakespeare Company), kur susipažino su jos būsimu vyru, aktoriumi Jacku Watersu.

Pora susituokė 1995-aisiais. Jų pirmagimė Juliet pasaulį išvydo tik po dešimtmečio – 2005-ųjų rudenį, o 2009-aisiais šeimą papildė sūnus Dylanas.

E. Watson buvo visiškai nežinoma, kol ją pastebėjo danų režisierius Larsas von Trieras, pasirinkęs ją atlikti pagrindinį vaidmenį kontraversiškame 1996-ųjų filme „Prieš bangas“ („Breaking the Waves“). Šis Kanų kino festivalyje buvo įvertintas Didžiuoju prizu, o E. Watson tais metais buvo nominuota „Oskarui“ kaip Geriausią aktorė.

Rolę dramoje „Prieš bangas“ E. Watson gavo po to, kai paskutinę minutę projektą paliko Helena Bonham Carter.

Nors „Prieš bangas“ buvo milžiniškas E. Watson karjeros šuolis, populiarumo JAV ji sulaukė 1997-aisiais, su Danieliu Day-Lewisu nusifilmavusi filme „Boksininkas“.

Galutinai Holivude Anglijos aktorė įsitvirtino atlikusi roles 2002-ųjų filmuose „Ekvilibriumas. Pusiausvyra“, „Raudonasis drakonas“ ir „Apgirtę nuo meilės“.

Londone gyvenanti E. Watson yra futbolo komandos „Arsenal“ sirgalė.

Emily buvo svarstoma pagrindiniam vaidmeniui filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“, kuris atiteko Renée Zellweger.

Būtent E. Watson buvo pirmasis prancūzų režisieriaus Jeano-Pierre‘o Jeunet pasirinkimas pagrindiniam vaidmeniui milžiniško populiarumo sulaukusiame filme „Amelija iš Monmartro“. Rolė buvo parašyta būtent jai ir originaliame scenarijuje herojės vardas buvo Emily. Jis buvo pakeistas į „Amelie“, kai E. Watson atsisakė vaidmens, baimindamasi, kad turės kalbėti prancūziškai ir nenorėdama būti toli nuo namų.

Režisierius Shekharas Kapuras siūlė E. Watson pagrindinį Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth I vaidmenį 1998-ųjų dramoje „Elžbieta“, kurio aktorė atsisakė. Ši rolė kolegei Cate Blanchett pelnė „Oskaro“ nominaciją.

Emily Watson neretai painiojama su perpus jaunesne panašaus vardo kolege Emma Watson, išgarsėjusia Hermionos vaidmeniu filmuose apie Harį Poterį. Aktorių nesieja jokie giminystės ryšiai. Emily Watson yra sakiusi žurnalistams, kad niekuomet nepataiso tų, kas ją supainioja su Emma. „Man glosto savimeilę, kai kažkam atrodo, jog esu 25-erių“, – juokėsi ji.

Aktorė ir jos vyras J. Watersas 2007-aisiais sukūrė filmo „Mood Indigo“ (nepainioti su taip pat anglų kalba pavadinta prancūzų režisieriaus Michelio Gondry juosta „Gėlėti sapnai“, – red. past.) scenarijų, kurį įsigijo „Capitol Films“. „Mood Indigo“ – tai Antrojo pasaulinio karo metų meilės istorija apie merginą, kuri pamilsta lėktuvo pilotą.

2015-ųjų Didžiosios Britanijos karalienės pasižymėjusių asmenų sąraše E. Watson už nuopelnus šalies kultūrai ir teatrui buvo suteiktas Britų imperijos karininko ordinas (OBE).

E. Watson apie vaikystės įtaką jos karjerai: „Nuo mažų dienų buvau mokoma, kokia vertinga yra vaizduotė. Mes neturėjome televizoriaus, skaičiau daug knygų ir išmokau pasakoti istorijas. Buvau laiminga ir, manau, tai stipriai padėjo – kuo saugiau jautiesi, tuo laisvesnis gali būti scenoje.“

Apie Holivudo grožio standartus: „Man pasisekė, kad neprivalau imtis tokių darbų, kur svarbiausia – būti moterimi ir būti gražia. Aš tokia nesu. Atrodau gana juokingai. Nemanau, kad galiu varžytis su gražuolėmis ir to net nenorėčiau. Gyvenimas per trumpas, kad leisčiau septynias valandas per dieną sporto salėje ir marinčiau save badu.“

Filmas „Naktis be karūnos“ parodo netikėtą pasakojimą apie tai, kaip jaunosios princesės vienai nakčiai išleidžiamos iš rūmų. Šįkart jos – tik paprastos jaunos merginos, susiliejančios su euforiška minia. Žinoma, kaip ir galima įtarti, jei paauglės linksmintis keliauja vienos, gero nelauk. Įsimintiniausią jaunųjų Didžiosios Britanijos princesių naktį Lietuvos publika šalies kino teatruose gales išvysti nuo gegužės 15 dienos.

Romantinės komedijos „Naktis be karūnos“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją