„Norėjome skirti dėmesio ne tik tiems, kurie per apdovanojimus laimės „Sidabrinę gervę“, bet ir pabendrauti su visais nominantais, su kuriais net aš ne visada turiu progos susipažinti“, – sakė į kino pusryčius gausiai susirinkusius nominantus pasveikinusi LiKA direktorė Lina Buzelytė.

Viena iš šiais metais „Sidabrinei gervei“ nominuotų aktorių – juostoje „Sangailės vasara“ vaidmenį sukūrusi Aiste Diržiūtė džiaugėsi, kad Alantės Kavaitės filmas neliko nepastebėtas ne tik užsienyje, bet ir gimtinėje.

„Labai džiaugiuosi, kad „Sidabrinei gervei“ nominuota mano kolegė Julija, operatorius, režisierius, dailininkas ir pats filmas“, – prisipažino Aistė. Ar kūrėjai tikėjosi sulaukti tiek daug palankių įvertinimų ir apdovanojimų? „Kai filmuojiesi, apie tai tikrai negalvoji. Nieko nesitikėjau ir negalvojau apie tai. Tiesiog džiaugiuosi, kad filmas gražiai gyvena savo gyvenimą“, – sako kine debiutavusi ir krūvą užsienio apdovanojimų pelniusi jaunosios kartos Lietuvos aktorė.

„Sangailės vasaros“ premjera Lietuvoje numatoma šį rudenį. Kaip, A. Diržiūtės nuomone, konservatoriškieji tautiečiai priims juostą apie dviejų merginų meilę?

„Aš tikiu filmu ir jo idėja, – DELFI sakė aktorė. – Žinoma, savas žiūrovas žiūri skrupulingiau, kritiškiau. O galbūt bus atvirkščiai – kaip tik reaguos labai palankiai. Filmo akcentas galbūt ir yra dviejų merginų meilė, bet jis nėra apie tai. Tačiau aš tikiu Lietuva. Tikiu, kad šalis kuri turės jėgų išlįsti iš žibalinės lempos laikų. Tikiu, kad šis filmas bus patvirtinimas, įrodymas, kad žmogus gali sau leisti būti laisvu. Tai yra labai svarbu. Man patinka, kad filme apie tai kalbama ne su kokiais transparantais ar lozungais, bet kaip apie visiškai natūralų dalyką.“

Vaidina ir Rusijoje

Viena perspektyviausių jaunosios kartos aktorių Berlyno festivalyje pripažinta lietuvė šiuo metu filmuojasi keliose kino juostose. Aistė užsimena, kad ją netrukus bus galima išvysti ir kitų Lietuvos kino kūrėjų filmuose.

A. Diržiūtė taip pat filmuojasi filme Sankt Peterburge. Nors aktorė nemoka rusų kalbos, tačiau jai tai keblumų nesukėlė.

„Aš nemoku rusų kalbos, bet filmuojuosi rusiškame kine. Bet turiu gerą klausą. Man taip pat padeda labai geras draugas. Mokausi tekstus tiesiog iš skambesio, – prisipažino juostoje apie Daniilą Kharmsą vaidinsianti lietuvė. – Tačiau nelabai galiu išsiplėsti dėl griežtų sutarčių.“

Tiesa, savo agentą netrukus turėsianti Lietuvos aktorė orientuojasi į Vakarų kino pramonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)